Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès serà seu d’un Centre d’Innovació del Vehicle Autònom i Connectat

Se situarà en uns terrenys entre els municipis de l’Arboç, Banyeres del Penedès, Castellet i la Gornal i Sant Jaume dels Domenys, on antigament es preveia el Logis Penedès.

El Govern ha aprovat aquest dilluns l’inici de la redacció d’un Pla director urbanístic per implantar un Centre d’Innovació del Vehicle Autònom i Connectat en terrenys dels municipis de l’Arboç, Banyeres del Penedès, Castellet i la Gornal i Sant Jaume dels Domenys. La implantació d’aquest centre és una de les múltiples mesures incloses al Pacte Nacional per a la Indústria (PNI), impulsat pel govern conjuntament amb els agents socials, econòmics i acadèmics del país, i que preveu la inversió de més de 3.000 milions d’euros fins el 2025.

El nou centre servirà com a ampliació de la Pista de Proves i el Laboratori Oficial de l’Automòbil de Catalunya, que va ser promoguda als anys 90 pel llavors Departament d’Indústria i Energia i està operada per Applus+ IDIADA.

Amb l’ampliació que permetrà aquest nou planejament urbanístic, aquest emplaçament podrà oferir un servei integral per a la realització de proves i homologacions de vehicles connectats i autònoms. No obstant, segons el govern, l’ampliació és impossible físicament que es faci en terrenys adjacents a la pista de proves actual. El complex se situarà en els terrenys que la planificació territorial anterior reservava per al Logis Penedès.

D’aquesta manera, l’executiu assegura que referma de nou la seva voluntat de reindustrialitzar Catalunya en clau verda i digital.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: