Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mediona inaugura ‘Aguait’, l’element d’arquitectura efímera del projecte La Cultura de l’Aigua

L’Aguait és un element mòbil que, de juny a octubre, visitarà els 6 municipis que formen part del Camí del Riu estant-se 3 setmanes a cadascun d’ells.

Cepvi juntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i els ajuntaments del Camí del Riu han iniciat el projecte ‘La Cultura de l’Aigua’. Un projecte que pretén posar el focus en l’estat d’aquest recurs natural, la seva gestió i les opcions per millorar l’actual emergència climàtica. En motiu del projecte, divendres s’inaugurava als rentadors de Sant Joan de Mediona una arquitectura efímera intensificadora del paisatge anomenada ‘Aguait’ que recorrerà durant 4 mesos els 6 municipis del Camí del Riu. En el seu recorregut, “L’Aguait” seguirà el curs descendent de l’aigua de les conques dels rius Mediona-Riudebitlles, Lavernó i Anoia, passant per Mediona, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit i Sant Sadurní d’Anoia i remuntant el curs de l’aigua al municipi de Subirats. “L’Aguait” ha estat dissenyat pels alumnes del Màster internacional d’arquitectura efímera de l’Escola de Disseny Elisava i al voltant de l’estructura s’aniran fent activitats relacionades amb la Cultura de l’Aigua per part de diferents entitats dels pobles. La secretària de Cepvi, Montserrat Massana, destaca la tasca dels alumnes de disseny així com la participació de la ciutadania.

La representant dels alumnes d’Elisava que han dissenyat l’Aguait, Maria Font, explica que l’objectiu de l’obra és intensificar el paisatge així com unir els pobles participants tot seguint el recorregut del riu.
Per la seva banda, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, s’ha encarregat de coordinar els diferents municipis del Camí del Riu tot esperant que el projecte ajudi a conèixer encara més el territori. Ho explica el conseller comarcal, Antoni Romeu.

L’Aguait és un element mòbil que, de juny a octubre, visitarà els 6 municipis que formen part del Camí del Riu estant-se 3 setmanes a cadascun d’ells.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: