Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Finalitza el curs de parelles lingüístiques als instituts amb un balanç positiu

L’objectiu del projecte és que aquests alumnes que s’han incorporat tardanament a l’ensenyament a Catalunya, puguin practicar la llengua catalana d’una manera informal i dins del seu horari lectiu.

Fa uns dies l’Espai Jove La Nau acollia l’acte de cloenda del curs de parelles lingüístiques que s’estan duent a terme a alguns instituts de Vilafranca amb el suport del Servei Educatiu de l’Alt Penedès. Aquests instituts compten amb una aula d’acollida per atendre els estudiants que arriben de l’estranger i que necessiten aprendre la nostra llengua. L’assessora lead del Servei Educatiu de l’Alt Penedès, Rosa Vidal, ho explica.

En aquesta sessió hi participaven alumnes dels instituts Eugeni d’Ors i Alt Penedès. En el cas d’aquest darrer, era el segon any postpandemia que es treballa amb les parelles lingüístiques. És un projecte, tal i com explica la tutora i orientadora Maria Mota, emmarcat dins del servei comunitari que fan els alumnes de 4t d’ESO acollint els de 1r i 2n. Des del centre fan un balanç molt positiu d’aquest curs.

L’objectiu del projecte és que aquests alumnes que s’han incorporat tardanament a l’ensenyament a Catalunya, puguin practicar la llengua catalana d’una manera informal i dins del seu horari lectiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: