Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC Vilafranca proposa un pacte de progrés i independentista amb Junts i CUP

Des de la CUP recorden que ja van descartar un pacte amb Junts abans de les eleccions.

Els acords que puguin facilitar la formació d’un govern estable a Vilafranca estan encara pendents d’aclarir-se. Divendres en la tertúlia La Rambla de Penedès TV, Joan Manel Montfort, de Junts exposava que no es podia descartar un pacte independentista a Vilafranca. L’anunci va sorprendre i des de la CUP ahir a la tarda es queixaven de veure a través dels mitjans de comunicació propostes sobre les quals no n’havien parlat.
La que serà nova regidora a partir del 17 de juny, Marta Soler, recordava a més que abans de les eleccions ja van anunciar la decisió de no pactar ni amb PSC ni amb Junts.
Per la seva banda avui ERC ha emès un comunicat explicant que han lliurat a Junts i CUP un document programàtic per fer possible un nou govern.
Des d’ERC Vilafranca consideren imprescindible tenir governs amb una visió estratègica a mitjà termini que posi les necessitats de la ciutadania i del territori al centre. Pels republicans, l’anàlisi dels resultats electorals a Vilafranca constata l’existència d’una majoria que pot donar resposta a aquesta perspectiva i entomen la iniciativa proposant un acord d’estabilitat, governabilitat i lleialtat pel mandat 2023-2027 que impliqui a Junts, ERC i CUP.
La proposta de mínims per començar a assentar les bases de l’acord passa perquè el 17 de juny, s’investeixi alcalde Pere Sàbat per un període mínim de dos anys i els següents dos anys per la candidatura que proposi Junts. Pel que fa les línies estratègiques bàsiques del proper govern serien l’habitatge, amb un 2% del pressupost en polítiques d’habitatge a final del mandat; impuls del comerç local activant el pla de locals buits i el pla de dinamització comercial o activar equipaments clau com el Centre d’Urgències d’Atenció Primària, el Campus Universitari i la Biblioteca Comarcal. Segons el comunicat d’ERC, s’han reunit amb les dues formacions i han lliurat aquesta proposta a l’espera de la seva resposta.
Marta Soler de la CUP, explicava ahir, abans de conèixer el document d’ERC, que estan oberts a mantenir reunions i escoltar propostes, però amb unes línies vermelles marcades per l’asseblea, que al final també haurà de decidir sobre les propostes de Junts i dels republicans.
Per la seva banda ERC ha declinat fer declaracions, perquè segons han dit volen mantenir discreció prèvia a les reunions previstes en les properes hores.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: