Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El crossfit, una exigent i cada vegada més popular forma d’entrenament, que trenca barreres

L’Inter Crossfit de Sant Pere Molanta ha celebrat una jornada inclusiva de crossfit, amb participació de persones amb discapacitat. El crossfit desenvolupa el màxim potencial físic de la persona.

En la darrera dècada el crossfit s’ha convertit en una de les formes d’entrenament més populars des de la seva creació a principi dels anys 2000 a Estats Units. El crossfit és un programa d’entrenament d’alta intensitat que busca desenvolupar al màxim el rendiment físic de la persona a tots els nivells, en lloc d’especialitzar-se en cap exercici concret.

El local d’Intercrossfit de Sant Pere Molanta, organitza diferents competicions o activitats que busquen difondre aquesta forma d’entrenament i obrir-la a tot tipus de persones. No hi ha barreres, i un exemple és la jornada inclusiva que celebrat recentment, que comptava amb la participació de persones amb discapacitat.

Alguns dels participants explicaven la importància de l’esport i de trobades com aquesta per sentir-se un més. En aquesta jornada, els participants havien de completar l’entrenament fixat de forma conjunta, per equips.

Alguns experts en la matèria defineixen el crossfit com el sistema d’entrenament més efectiu, amb l’objectiu de potenciar les capacitats físiques més reconegudes, com la resistència, la força, la flexibilitat, potència o la velocitat. Però també d’altres, no menys importants, com la coordinació, agilitat, l’equilibri i la precisió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: