Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Definit el calendari de bàsquet per la temporada 23/24

La Federació Catalana de Bàsquet ja ha aprovat el pla de competició per la propera temporada. Un dels canvis destacats és la desaparició de la Tercera Catalana masculina.

El cap de setmana del 23 i 24 de setembre donaran inici les competicions de bàsquet a nivell català. Després, les lligues s’aturaran per Nadal: hi haurà partits el cap de setmana del 16 i el 17 de desembre, i l’acció no es reprendrà fins el 13 de gener.

Al llarg de la temporada no hi haurà lliga els caps de setmana del 14 i 15 d’octubre, el 9 i 10 de desembre, el 10 i 11 de febrer; i el 23, 24, 30 i 31 de març.

Pel que fa al pla de competició, els equips de la comarca estaran enquadrats a grups de 14 equips. A Primera Catalana tindrem els Monjos. En aquest cas ascendeixen els primers de cada un dels quatre grups, i perden categoria els quatre últims.

A la Primera Femenina s’estrena el Xamba. Dels dos grups existents, pujaran els classificats en primera posició. Segon i tercer de cada grup es veuran les cares en una final a 4, i optaran a altres ascensos d’acord a la classificació final en aquest torneig de post-temporada.

Finalment, a la Segona Catalana masculina, les matemàtiques són clares per Casal i Gelida. Hi haurà sis grups de 14 equips. Pujaran a Primera, primer i segon de cada grup, i baixaran a Territorial els últims quatre de cada.

De la Segona Catalana en avall desapareix la Tercera Catalana i s’instauren els nous Campionats Territorials, amb tres nivells (1a, 2a i 3a). A Segona territorial trobarem Monjos B i Casal B, i a Tercera el Sant Sadurní.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: