Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença l’ampliació de l’HCAP per ubicar-hi la nova Unitat de Diàlisi i una àrea per a docència

La construcció del nou Servei de Diàlisi millorarà la qualitat de vida dels pacients de la comarca de l’Alt Penedès que necessiten aquest tractament.

El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf (CSAPG) inicia aquesta setmana l’ampliació de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès (HCAP), on s’hi ubicarà la nova Unitat de Diàlisi i una àrea destinada a la docència, formació i recerca.

La construcció del nou Servei de Diàlisi millorarà la qualitat de vida dels pacients de la comarca de l’Alt Penedès que necessiten aquest tractament, ja que fins ara no es donava el servei al territori i aquestes persones s’havien de desplaçar a l’Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú per rebre’l.

La nova Unitat de Diàlisi a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès estarà situada a la planta inferior del nou edifici. Tindrà capacitat per acollir fins a 30 pacients per torn. A la planta superior hi haurà aules i espais multimèdia, en una clara aposta del Consorci per impulsar la docència, formació i recerca.

Cal destacar que s’instal·laran plaques solars fotovoltaiques a la coberta per tal d’incrementar l’autoconsum d’electricitat i la implantació d’energies renovables. L’objectiu és seguir treballant en la línia estratègia del CSAPG per ser més sostenibles i contribuir en la cura del medi ambient.

L’ampliació serà de 1.700 m2, que se sumaran als 19.000 m2 actuals del centre. Està previst que les obres tinguin una durada d’entre 12 i 15 mesos.

El pressupost total de l’obra i l’equipament s’estima en més de 5.000.000 d’euros que formen part del Pla de remodelació i ampliació d’infraestructures del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf 2023-2030. El finançament del projecte sorgeix de la pluriennalitat de 42 milions d’euros destinats a realitzar diverses inversions d’ampliació i reforma dels centres CSAPG entre els anys 2023 i 2027 pactat amb el CatSalut i aprovat pel Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: