Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Proves d’Accés a la Universitat es faran íntegrament a Vilafranca

El compromís inicial és que Vilafranca aculli les proves almenys durant els propers 5 anys

Els propers 7, 8 i 9 de juny tindran lloc arreu de Catalunya les Proves d’Accés a la Universitat. Fins divendres 26 de maig està obert el termini de matriculació per a l’alumnat que enguany cursa 2n de Batxillerat, 2n de Cicles Formatius de Grau Superior o que tinguin el títol de tècnic superior.
Enguany les Proves d’Accés a la Universitat es podran fer per primera vegada íntegrament a Vilafranca, en concret als Instituts Eugeni d’Ors i Milà i Fontanals. D’aquesta manera l’alumnat de Vilafranca i comarca que es vulgui presentar a les PAU podran fer els exàmens a la vila, sense necessitat de desplaçar-se a d’altres comarques. Es preveu que entre els dos centres puguin acollir entre 300 i 330 alumnes que faran les proves.

L’any 2020, i a causa de la pandèmia de la COVID, l’alumnat ja van poder fer les proves als instituts Milà i Fontanals i Alt Penedès, mentre que al 2021, la meitat aproximadament de l’alumnat va poder fer les proves PAU a Vilafranca, i la resta va haver de desplaçar-se a Vilanova. Al 2022 la totalitat de l’alumnat va haver de desplaçar-se de nou a la capital del Garraf.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, explica que el compromís inicial és que Vilafranca aculli les proves almenys durant els propers 5 anys, la qual cosa farà més fàcil la realització dels exàmens, evitant desplaçaments cap a altres comarques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: