Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Cambra de Comerç crida a l’optimisme, però amb la inflació i la sequera com a preocupacions

La taxa d’atur registral a l’Alt Penedès se situa per sota de la mitjana catalana, amb un 9’3%

Més d’un centenar d’empresaris i empresàries de la comarca es van aplegar ahir dijous al vespre a Vilafranca per commemorar el Dia de la Cambra a l’Alt Penedès, una trobada que va comptar amb la innovació com a eix central i en la qual es va voler posar sobre la taula el bon estat de salut de l’empresariat penedesenc.

El Dia de la Cambra va voler posar el focus d’atenció en la importància de la innovació empresarial i ho va fer amb una conferència del director del centre d’innovació d’EADA Franc Ponti, que va reflexionar al voltant de e la creativitat i va desgranar algunes claus per treballar de manera inventiva, així com els secrets de les empreses més innovadores. La trobada va servir també per teixir aliances i mostrar el potencial de l’empresariat penedesenc.

Ramon Giró parla de la sequera i de la guerra d’Ucraïna com a elements conjunturals que poden afectar el creixement econòmic però destaca també les potencialitats del territori.

L’empresària penedesenca Eva Mititieri, gerent de l’empresa de construcció Kapatz, explica que aquest sector és un dels pocs que gairebé no es va veure afectat per la pandèmia i ha continuat facturant igual o fins i tot més que el 2019. Tot i així, hi ha aspectes que el poden afectar

Per altra banda, Mititieri també té un club format per emprenedores i petites empresàries, un sector al qual les coses no els va tan bé. Des del sector vitivinícola, el president de Covides, Fèlix Galimany apunta que hi ha llums i ombres i estan realment preocupats per la sequera.

En la jornada també es van lliurar reconeixements a tres empreses: Mitjans S.L. en categoria de Trajectòria i Desenvolupament territorial, a Cafès Novell S.A. en Innovació i talent, i Actual S.C.C.L. (Cooperativa d’iniciativa social) amb el reconeixement a la Responsabilitat social.
Una de les dades que van comentar els empresaris assistents a la trobada van ser les xifres de l’atur, amb una baixada a la comarca de 145 persones menys respecte del mes anterior.

La taxa d’atur registral a l’Alt Penedès se situa per sota de la mitjana catalana, amb un 9’3%. A Vilafranca l’atur s’ha reduït en 58 persones, i ara hi ha 1.938 aturats. També baixa la xifra d’aturats a Sant Sadurní, amb un total de 494 persones i una reducció de 20 aturats respecte del mes de març. Als Monjos l’atur s’ha reduït en 22 persones i data de 30 d’abril es registren 376 aturats i a Gelida hi ha 341 aturats, amb una reducció de 14 persones respecte del mes de març.

Com a reptes del 2023, la Cambra creu que les empreses han d’apostar més per les energies renovables i la digitalització i insistir a les administracions que agilitzin els tràmits burocràtics, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: