Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’11a Cursa d’Orientació Lluís Barrera tindrà lloc el proper 4 de juny

El local Cal Noi-Noi acollia aquest dimarts a la tarda la presentació de l’11a edició d’aquesta cursa en record de l’ex-cap de colla dels Xicots.

El proper 4 de juny tornarà a Vilafranca la Cursa d’Orientació Lluís Barrera, amb la seva 11a edició. Aquesta cursa coorganitzada pels Xicots de Vilafranca i el Club Esportiu Penedès ret homenatge a la figura de Lluís Barrera, excap de colla dels Xicots, vinculat a entitats com el GEP o el mateix Esportiu Penedès, i que va perdre la vida de forma tràgica l’any 2010. Les inscripcions per la cursa ja estan obertes a travès del web cursaorientaciolluisbarrera.blogspot.com

Enguany s’espera la participació d’unes 350 persones entre les dues modalitats de la cursa (100 la curta, i 250 a la llarga). La cursa curta, destinada a un públic familiar, arrencarà a les 9:30h, i discorrerà pel centre de Vilafranca. Els menors de 12 anys hauràn d’anar acompanyats d’un adult. Per tal de completar-la, i seguint un mapa, els participants han de trobar 9 punts, i superar una prova al trobar cada una d’aquestes fites.

A les 10:30h donarà inici la cursa llarga d’entre 18 i 22 km, els participants hauran de completar 20 fites amb un temps límit de 2h i 30min. El recorregut els portarà per camins rurals o vinyes, entre d’altres. En aquest cas els menors de 14 hauran d’anar acompanyats, mínim d’un adult.

La inscripció per la cursa curta té un preu de 3€ (5 el mateix dia) i la llarga 8 (10 el mateix dia de la cursa). Totes dues tindràn sortida i l’arribada a la Plaça Milà i Fontanals, davant del locals dels Xicots. Per cloure la jornada, a les 13h es farà entrega de premis als millors classificats i tindrà lloc un vermut saludable.

Durant la presentació celebrada aquest dimarts a la tarda al local de Cal Noi-Noi, es va confirmar que la Cursa no forma part de la Lliga de Curses d’Orientació del Gran Penedès, ja que aquest 2023 no s’ha celebrat, al no haver-hi prou curses. En els últims anys el nombre ha passat d’unes 9, a només 3.

Finalment, també es va fer entrega de premis del concurs de cartells de la cursa, en què participaven alumnes de diferents escoles de la comarca. Els dos primers premis de la Categoria A van anar a parar a dues alumnes de l’Institut Alt Foix (Santa Margarida i els Monjos). A la categoria B dos cartells premiats, per alumnes de les escoles Pau Boada i Sant Josep.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: