Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha acollit la primera trobada de rugbi tag, una variant de l’esport sense contacte

Aquesta variant del rugbi castiga el contacte físic, i els placatges es fan estirant d’una de les dues cintes que els jugadors porten penjades de la cintura.

El Club de Rugbi Sant Fèlix Vilafranca segueix treballant per consolidar un esport relativament nou a la vila, posant sobre la taula propostes i iniciatives per engrescar nous jugadors i fer créixer l’entitat. Aquest dissabte, la zona esportiva acollia un torneig de rugbi tag, una modalitat en què el contacte físic està prohibit.

Esport de 7 contra 7, amb dues parts de 20 minuts. Cada jugador porta dues cintes penjades a la cintura, i per tal de fer punt, el jugador ha d’arribar a la zona d’assaig amb la pilota a les dues mans i amb les dues cintes penjades. El ‘placatge’ consisteix en intentar robar una de les cintes i cridar ‘TAG’ per aturar el joc. Al haver menys contacte, es pot jugar sobre gespa però també en superfície dura d’un pavelló. El menor risc de contacte i de prendre mal crida l’atenció a nous jugadors, aliens al rugbi.

El torneig de dissabte comptava amb la presència d’una seixantena de jugadors i 8 equips. Esport popular a escoles i instituts, al final de la jornada, l’equip de l’Institut El Foix dels Monjos es proclamava campió.

Tot i els entrebancs i dificultats, l’entitat no es rendeix, per tal de consolidar aquest esport a la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: