Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament imposa una multa de 21.000€ per una infracció greu del planejament urbanístic

Aquest dimarts s’ha celebrat sessió ordinària de Ple, corresponent al mes de maig.

A l’ordre del dia previst s’hi ha afegit d’urgència imposar una sanció per infracció contra el planejament urbanístic en un habitatge del passatge Hort del Nin, al sector Melió Residencial. Ha estat a la part final del ple. El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, explicava que les obres de l’habitatge unifamiliar es van fer el 2008 i l’any 2020 es va detectar la irregularitat perquè una persona va demanar a l’ajuntament que l’empadronessin en un pis que legalment no existia. Així es va descobrir com el propietari va convertir la casa unifamiliar en sis pisos i els posava a lloguer. La multa per infracció greu és de 105.000€, però el propietari es beneficia d’una rebaixa del 80% si la paga abans que la resolució de la multa sigui definitiva. Romero no recordava que mai abans s’hagués de traslladar al Ple un expedient per una gravetat com aquesta.
Desprès l’ajuntament va fer l’acompanyament a les sis famílies que van quedar fora de l’habitatge.
El regidor de Cs, Eladio Garcia, es queixava de que la quantitat de la multa acaba sent molt baixa.
En el mateix sentit s’expressaven la resta de grups. Montse Romagosa de Vilafranca en Comú lamentava que el propietari, professional de la construcció, s’ha beneficiat de la llei.
Des de la CUP, Txus Magallón, reclamava més eficiència a les administracions.
I la regidora d’ERC, Montse Espinosa lamentava que el propietari s’hagi aprofitat de les persones a les que va llogar i de la lentitud de l’administració.
A banda d’aquest punt la resta del ple va protar a aprovació o va donar compte del tancament del pressupost de les entitats i empreses municipals. SERCOM, amb el vot a favor de la majoria de grups excepte les abstencions d’ERC i CUP. De l’Empresa Municipal d’Aigües, amb el suport de tots els grups menys l’abstenció de VeC, en aquest cas per reclamar que tots els 360.000€ de benefici es quedin a l’empresa. En aquest punt l’alcalde, Pere Regull, va recordar la bona feina que fa l’empresa d’aigües.
També es van aprovar els comptes de l’Institut Municipal de Formació, que gestiona l’escola Arsenal, l’escola de música i l’escola d’enoturisme. En aquest cas es van abstenir ERC,CUP i VeC.
I es va donar compte de la Fundació de la Festa Major. Amb un pressupost de 750.000€ l’ajuntament ha fet enguany una aportació de 414.000€. Es va generar un breu debat sobre el model de finançament. El republicà Salvador Campamà, insistia que cal canviar-lo.
Per la seva banda el portaveu del govern, Aureli Ruiz, considera que l’actual Fundació és el sistema idoni.
En aquest punt tots els regidors van felicitar als administradors per la feina feta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: