Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘La bici de la Lola’, un recurs per abordar les violències sexuals en la infància

Les autores de ‘La bici de la Lola’, Alba Barbé i Laia Pibernat, han presentat aquest dilluns a la sala d’actes del Servei Educatiu de l’Alt Penedès l’àlbum, que està il·lustrat per Judit Piella.

Però ‘La bici de la Lola’ és molt més que un conte. De fet, és un recurs perquè infants i adults trobin eines i estratègies per fer front a situacions relacionades amb les violències sexuals.
L’àlbum explica la història de la Lola, que pateix un abús sexual per part d’un familiar. Ho fa amb un llenguatge fresc i planer i unes il·lustracions lluminoses. L’objectiu del recurs és treure a la llum la complexitat emocional possible en l’experiència de l’abús i abordar la multiplicitat de sensacions, emocions i sentiments presents: des de la confiança a la confusió, el dubte, el desconcert, el fàstic, el bloqueig o la ràbia. Alhora situa l’infant al centre, tant la seva vulnerabilitat com el seu procés de resiliència i posa el col·lectiu, tant la colla com la família, en un lloc clau del procés d’acompanyament, resolució i reparació.

Més informació

L’entrevista

L’àlbum il·lustrat ‘La bici de la Lola’ és un conte però també un recurs per trencar tabús i contribuir a la prevenció de les agressions sexuals en la infància. Les autores van presentar el projecte a Vilafranca en un acte organitzat pel Servei Educatiu de l’Alt Penedès. Laia Pibernat és llicenciada en Biologia i màster en Antropologia de la salut, especialitzada en gènere i salut. Alba Barbé és educadora social i doctora en Antropologia, amb una tesi sobre gènere i sexualitat. Està especialitzada en polítiques públiques, coeducació, creació de materials pedagògics i accions per erradicar les violències de gènere.

Podeu recuperar les entrevistes de l’informatiu al nostre canal de YouTube.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: