Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El VilaPensa planteja la pregunta ‘Pot la Intel·ligència Artificial ajudar a superar un dol?’

El cinefòrum ‘Pot la Intel·ligència Artificial ajudar a superar un dol?’ escalfa els motors d’un VilaPensa dedicat a la mort.

A partir de la projecció del capítol ‘Be right back’, de la sèrie Black Mirror, el festival ha convidat a la reflexió sobre la relació entre la Intel·ligència Artificial i la mort. El fòrum comptava amb la participació del físic Ramon López de Mántaras i el psicòleg Xavier Montaner, mentre que l’acte, que tenia lloc a l’auditori del Vinseum, estava presentat per Jaume Felipe, president de Cineclub Vilafranca i moderat per la periodista Laia Paretas.

Ramon López de Mántaras és professor de recerca del CSIC – Consell Superior d’Investigacions Científiques i director de l’Institut de Recerca en Intel·ligència Artificial del mateix centre.

El VilaPensa arriba aquest 2023 a la seva sisena edició amb el títol ‘La mort: llums i ombres’ i un ampli programa de conferències i activitats que es poden consultar al web del festival.

El director del VilaPensa, Jordi Sàbat, explica que la iniciativa ha estat un èxit des de la primera edició, demostrant les ganes d’ampliar coneixements i reflexionar sobre la pròpia existència que hi ha entre la població.

L’interès que genera el festival també s’ha traduït en un ampli seguiment de la retransmissió dels actes a través de Penedès TV i Ràdio Vilafranca, mitjans oficials del VilaPensa.

L’acte d’aquest dimarts va ser enregistrat per Penedès TV i serà retransmès en diferit el dimarts vinent, a les 19h, tant per ràdio com per televisió. El mateix dia, a la mateixa hora, es podrà veure per l’streaming de Penedès TV la conferència ‘Astúcies contra la finitud’, a càrrec de Ferran Sáez Mateu, escriptor i professor a la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Tota la programació especial del VilaPensa a Ràdio Vilafranca i Penedès TV es pot consultar al web rtvvilafranca.cat.

D’altra banda, el programa L’entrevista d’aquesta setmana a Ràdio Vilafranca i Penedès TV estarà protagonitzat pel psicòleg Xavier Montaner.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: