Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal finalitza l’actual mandat impulsant projectes per la comarca

També es vol continuar creixent i ampliant els serveis que s’ofereixen als municipis més petits, com per exemple tot el relacionat amb els serveis socials.

La setmana passada el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va celebrar el que era el darrer ple de l’actual mandat 2019-2023. El president de l’ens, Xavier Lluch, destacava que aquests darrers quatre anys s’ha continuat donant suport als ajuntaments, i s’han impulsat projectes que busquen millorar els serveis a la comarca. Lluch destacava alguns projectes FEDER; però també el suport al viver de cellers o al Penedès Ciclable que ha de ser tant un al·licient per el turisme com per la mobilitat sostenible.

El president del Consell Comarcal també ha volgut posar l’accent en la voluntat de créixer i ampliar els serveis que es presten als municipis de l’Alt Penedès. Xavier Lluch parlava per exemple dels Serveis Socials del Consell Comarcal, que donen suport a molts municipis de la comarca i que ara millorarà aquesta atenció a una seu pròpia un cop finalitzi la remodelació de la casa Jané.

Un altre exemple d’aquests serveis que es presten des del Consell Comarcal és tot el relacionat amb el transport escolar i les beques menjador escolars.

Precisament en el ple de dijous passat es va aprovar l’acceptació de la delegació de competències de la Generalitat en matèria d’Educació. A la finalització del curs escolar 2022-2023 deixarà de tenir vigor el conveni de delegació de competències i entrarà en vigor l’Acord de Govern de la Generalitat. Aquest nou instrument jurídic fa referència a la gestió per part dels consells comarcals del transport escolar, els ajuts individuals de menjador i els serveis de menjador escolars.

La delegació de competències es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, el PSC-CP i ECGP, i amb l’abstenció del grup d’ERC i la CUP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: