Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arriba la 6a edició del Dansòmetre amb dansa al carrer i espectacles professionals

En aquesta sisena edició, el Festival acull dos espectacles professionals; un que evoca la fi d’una trajectòria i l’altre, l’inici d’un projecte.

El Festival Dansòmetre aplega el Dia de la Dansa al carrer per part de les escoles de dansa locals i els espectacles professionals d’aquesta disciplina que se celebren a Vilafranca al voltant del dia internacional de la Dansa, celebrat arreu del món el 29 d’abril de cada any.

En aquesta sisena edició, el Festival acull dos espectacles professionals; un que evoca la fi d’una trajectòria i l’altre, l’inici d’un projecte. Per una part, el coreògraf barceloní Pere Faura s’acomiadarà de la dansa i de Vilafranca amb l’espectacle ‘Rèquiem Nocturn’ el proper dijous 27 d’abril, a les 8 del vespre, a l’Auditori Maria Rosa Juncosa que compta amb el reconegut actor Francesc Orella com a mestre de cerimònies. D’altra banda, el divendres 28 d’abril, a les 8 del vespre, al Teatre Cal Bolet es representarà ‘Flor de Maig’ de la companyia del penedesenc Xavier Gumà i de Verònica Hernández Royo que comptarà amb un col·loqui postfunció moderat per Marçal Díaz, historiador penedesenc.

Xavier Gumà i Veronica Hernández Royo són els dos coreògrafs i ballarins convidats del Dansòmetre d’enguany. És marca del Festival Dansòmetre que els coreògrafs convidats impliquin els ballarins i ballarines no professionals de Vilafranca i comarca en les seves creacions professionals amb el format que la companyia proposi. En aquest cas, la companyia oferirà els dies 24 i 26 d’abril de 17 a 20h un taller d’investigació i creació a partir de les pautes de moviment i repertori coreogràfic de Flor de Maig que tindrà com a resultat una peça coreogràfica que s’exhibirà el divendres 28 d’abril abans de l’inici de l’espectacle ‘Flor de Maig’.

Aquesta activitat és gratuïta, està oberta a totes les persones majors de 18 anys i cal inscripció a l’email: .

D’altra banda, dilluns 24 d’abril, de 19 a 21h, a l’Espai Jove La Nau, Heika Villar de la companyia Sound de Secà impartirà un taller d’expressió corporal i moviment, un viatge a través del cos amb l’objectiu d’habitar-nos una estona, treballar l’expressió de les emocions mitjançant el moviment i prendre consciència del moviment a través del joc, la confiança i la improvisació. El taller és gratuït i obert a persones majors de 18 anys. Cal inscripció prèvia a: http://bitly.ws/D85x

El mateix dia 29 d’abril, dissabte, a la plaça de la Sardana hi haurà una ballada matinal de sardanes a càrrec de la Cobla Catània i la Colla Sardanista Maragda del Penedès a partir de les 11:30h.

A la mateixa plaça, a partir de les 16.30h, les escoles de dansa de Vilafranca mostraran diverses disciplines i estils al públic de Vilafranca. Les escoles participants aquest any són l’Associació Cascavells, Més Gimdans, escola de Dansa i Gimnàstica, Golden Dance Lab, Escola Montagut, Escola de Dansa CAS, Escola de Dansa Assumpta Trens i Fania Dance Studio. Tal i com indicava el regidor de Cultura Ricard Rafecas, “cal fer un especial agraïment per l’esforç que les escoles de dansa realitzen cada any per preparar-se coreografies especials per l’exhibició del Dia de la Dansa”.

Finalment, des del Servei de Cultura es vol agrair la col·laboració de l’Associació de veïns de Sant Julià que posa a disposició la seva seu i oferirà servei de refrescos durant la mostra d’escoles de dansa del dissabte 29 d’abril.

Més informació

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: