Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca es consolida com a ciutat orientadora en educació

Els alumnes de 4t d’ESO dels centres vilafranquins participen a xerrades orientatives i visites a empreses

Al llarg dels mesos de febrer i març s’ha estat duent a terme el programa ORIENTA’T, que inclou un ampli ventall de visites a empreses i institucions, xerrades amb professionals de diversos àmbits i tallers relacionats amb els valors de l’emprenedoria. Tot perquè que els i les joves puguin conèixer perfils professionals diversos.

El programa d’orientació culmina amb uns tallers experiencials on a través de la metàfora de les teles acrobàtiques els joves aprenen els valors fonamentals per emprendre. La Maria Batet explica d’on neix la idea de l’espectacle.

El fet que siguin joves qui expliquen la seva pròpia experiència en el món de l’emprenedoria fa que els alumnes es puguin emmirallar.

La resposta dels nou centres de secundària de Vilafranca ha estat molt positiva i després d’un primer curs de diagnosi de la situació de l’orientació en cadascun dels centres, enguany ja s’han dissenyat tot un seguit d’actuacions dirigides a connectar els centres educatius amb l’entorn empresarial existent al territori. La Pepi Lucas és orientadora educativa de l’IES Milà i Fontanals i explica que l’orientació és essencial des dels primers cursos d’ESO. També destaca els avantatges de conèixer totes les opcions que tenen els alumnes a l’abast.

Laia Garriga, alumna de l’IES Milà i Fontanals, destaca que aquest canvi de percepció existeix, i que a dia d’avui s’han trencat mites pel que fa al batxillerat o cicles formatius.

Els alumnes valoren tenir a l’abast tota la informació, i poder connectar les aptituds amb el que els agrada. La Laia Garriga explica algunes de les accions que han treballat entorn l’orientació.

Vilafranca té vocació de ciutat orientadora i és per aquest motiu és un dels 8 municipis pilot del Programa de Noves Oportunitats Educatives 4.10 impulsat per la Diputació de Barcelona, en la lluita contra l’abandonament escolar prematur i la reducció de les desigualtats socials, principalment destinat a joves de 16 a 24 anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: