Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alberg recupera usuaris i afronta importants reformes per millorar la confortabilitat

El servei de Joventut gestiona l’alberg des de 2019, i en aquests anys s’han dut a terme diferents reformes i millores per reforçar aquest equipament

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, ha volgut fer repàs en aquest final de mandat de la tasca que s’ha dut a terme per tal de revitalitzar l’Alberg de Vilafranca des de que en van assumir la gestió l’any 2018.

Així, Medialdea recordava que s’ha entrat a la xarxa Xanescat de la Generalitat, i també en altres a nivell estatal i europeu. El balanç general és de força positiu, ja que s’ha millorat en tots els aspectes, ressaltava el regidor, i sobre tot tenint present els dos anys de pandèmia en que l’Alberg va estar funcionament com a hotel covid.

En xifres, Medialdea apuntava que els usos del 2022 han estat molt superiors als del 2019, però sobre tot s’ha fet una aposta ferma per millorar la qualitat del servei i del equipament en general.

Les darreres actuacions han buscat millorar la confortabilitat, i s’han canviat totes les lliteres i matalassos, una acció que a més ha permès redistribuir l’espai de les habitacions i acabar guanyant 12 places. Passant de 60 a 72 llits. S’han doblat les places adaptades, s’han instal·lat kits de connectivitat i noves taquilles.

Ara el següent pas serà poder millorar la confortabilitat ambiental i l’eficiència energètica de l’alberg, que s’afrontarà a partir de l’octubre amb un ajut dels fons Next Generation.

El tècnic responsable de l’alberg, Dani Sàez, remarcava que s’havien doblat les pernoctacions respecte el 2019, arribant gairebé a les 3.500. Explicava també que les pernoctacions per usuari també s’havien ampliat, com també ho han fet el nombre de dies que han obert al llarg de l’any, i que ja són gairebé 120 dies. En aquest sentit han augmentat el nombre de grups que han fet ús de l’alberg el darrer any, i es considera que aquest ha de ser un camí a seguir per fer créixer els usos del l’alberg.

Sobre les reformes que s’afrontaran després de l’estiu, Sàez explica que se substituiran totes les portes i finestres exteriors i es millorarà l’aïllament tèrmic i l’eficiència energètica.

Les obres tenen un pressupost de 270.000€, dels quals 111.000 vindran dels fons europeus i la resta seran aportació municipal. La previsió és que comencin a l’octubre i puguin estar enllestits al desembre d’aquest 2023.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: