Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local fa més de 16.000 serveis el 2022, destacant temes de seguretat ciutadana

El regidor de seguretat ciutadana, Joan Manel Montfort, i l’Inspector en cap de la Policia Local, Albert Romero, han presentat aquest dilluns la memòria del cos corresponent al 2022.

En dades generals, Montfort ha explicat que l’any passat es van rebre prop de 9.400 trucades a la sala de coordinació Operativa, el que representa un 18’5% més que l’any 2021. Pel que fa al nombre de serveis, el regidor ha volgut destacar que se n’han fet més de 16.000, gairebé 1.000 més dels que es van fer l’any anterior.

Per Montfort són unes dades que demostren la proactivitat del cos, i l’esforç fet ja que la dotació de personal és manté en 61 efectius.

Per la seva banda, l’Inspector Romero ha destacat actuacions en l’àmbit de la seguretat ciutadana, amb especial incidència en intervencions relacionades amb el tràfic de drogues i que s’han fet en col·laboració d’altres cossos policials.

Romero també ha volgut posar l’accent en el fet que al llarg de l’any passat es van registrar fins a 155 denúncies relacionades amb manca de respecte als agents, i en algunes ocasions aquestes situacions han acabat amb agents de baixa per lesions. L’inspector en cap apunta, en relació a l’estudi sobre el possible ús de pistoles tasser, que cal dotar-se d’eines que ajudin a millorar la seguretat dels agents. I aquesta podria ser una de les eines.

En la memòria es recull també que s’han fet més accions al carrer en temes tant de seguretat ciutadana com de trànsit. A Vilafranca els accidents han augmentat prop d’un 19%, superant els 400; i amb un increment també del nombre de campanyes en aquest camp.

Finalment l’Inspector Romero ha volgut agrair l’esforç de tot els comandaments i agents del cos en un any en que s’ha assumit més càrrega de feina atès que al llarg de l’any dels 61 efectius, fins a una quinzena han estat de baixa.

En aquest sentit, el regidor Joan Manel Montfort ha apuntat que properament es donarà a conèixer el nombre de nous agents que s’incorporen a la policia local per tal de cobrir sobre tot baixes de llarga durada, però també amb la voluntat d’augmentar la dotació bàsica del cos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: