Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Nau acull l’exposició ‘Controles?’ per informar i prevenir sobre les addiccions

Fins al 27 de març l’Espai Jove acull l’exposició impulsada pel centre SPOTT per la prevenció de les addiccions de la Diputació de Barcelona.

L’exposició informa i prevé les addiccions entre adolescents i jovent.
La coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació, Teresa Llorens, apunta els resultats d’una enquesta entre joves de 4t d’ESO de 87 municipis de la província, entre els quals Vilafranca, que presenta dades preocupants. Pel que fa a l’alcohol, augmenta el consum els caps de setmana i consumeixen més les noies que els nois. D’altra banda, ha augmentat la consciència que el consum de cànnabis comporta risc i el seu consum s’ha reduït a la meitat envers les dades del 2015.
El tabac també cau entre els joves, un 36% de les noies i un 24% dels nois l’han provat, i un 45% d’ells i elles segueixen fumant. Pel que fa a tranquil·litzants un 10% de les noies i un 5% dels nois en prenen. Pel que fa a l’addicció a les tecnologies i els jocs d’atzar online, s’ha disparat sobretot arran de la pandèmia. Un 40% dels joves en fan un ús excessiu i un 25% deixen de fer altres activitats per dedicar-se a les pantalles. A l’acte de presentació de l’exposició hi han participat també el regidor de Joventut, Miquel Medialdea i la regidora de Salut i Consum, Anna Doblas.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: