Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca inicien la temporada rodant castells de set

Dissabte a la tarda tenia lloc la primera actuació de la temporada pels Verds a les instal·lacions de Joan Cortiada SA, nou patrocinador de la colla.

La jornada va permetre als Castellers de Vilafranca rodar castells de set. Hi van descarregar el 4 de 7, el 3 de 7, el 4 de 7 amb agulla, el 5 de 7 i un pilar de 5 i dos de 4.

Aquesta primera diada arribava després d’haver començat uns assajos que estan incorporant gent nova a la colla i copsar un ambient de ganes de començar a aixecar construccions davant l’afició.

Som a mitjans de març i la colla és optimista de cara a la temporada del seu 75è aniversari. Tenen ganes d’assolir el nivell de la temporada passada i superar-lo i atacar castells amb l’agulla i nets.

L’actuació a Joan Cortiada s’emmarcava en una jornada de portes obertes a l’empresa vilafranquina de maquinària agrícola i de jardineria que també va servir per presentar un tractor i un robot de vinya d’última generació.

Però, a banda d’aquesta primera actuació, els Verds han tingut un cap de setmana intens en l’àmbit social.

Diumenge, un nombrós grup de castellers i castelleres va participar en una plantada d’arbres a l’entorn de la Riera de Llitrà. Es van plantar 75 arbres de ribera, com àlbers, verns o salzes, que l’Ajuntament de Vilafranca ha adquirit recentment. La plantada es va fer en un espai de més de 2.000 m2, a tocar de la rasa dels Vinots, un terreny que s’anirà reforestant progressivament en els propers anys. L’any 2008, en motiu del 60è aniversari de la colla, els Castellers de Vilafranca ja van fer una actuació de reforestació a l’entorn de la riera de Llitrà. En aquella ocasió, la plantada va tenir lloc a la zona propera al Centre Àgora i, a data d’avui, ja és un espai de bosc de ribera consolidat.

Els Verds van comptar amb el suport de l’ADF La Carrerada, que va ajudar en les tasques de transport dels arbres i el reg, així com del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament, que lidera aquest procés de reforestació al municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: