Dijous, 28 de març de 2024

El Barça aixeca la seva 24a Copa del Rei a Calafell

A la final, el Barça no donava lloc a la sorpresa i superava el Liceo per 2-4. El conjunt d’Edu Castro segueix allargant la ratxa de resultats i es manté imbatut aquesta temporada.

Sense sorpreses. El Barça es proclamava campió de la Copa del Rei d’hoquei després de superar a la final un Liceo que en cap moment va llençar la tovallola, però es va trobar amb un Barça molt efectiu i inspiradíssim en atac, i a darrere amb un Sergi Fernández pràcticament imbatible.

En els dies previs a la final el Barça treballava de valent per arribar a la final. Als quarts de final, els blaugranes superaven per 5-2 un Igualada que marxava guanyant al descans per 1-2.

A les semis el Barça guanyava el Reus per la mínima, gràcies a un gol de Pau Bargalló al minut 2. Després un gran Sergi Fernandez ajudava a mantenir el resultat, tot i la insistència del Reus, que divendres eliminava a l’amfitrió, el Calafell, guanyant per 2-1.

Mateix resultat pel Liceo en la victòria davant la gran revelació de la Copa, un Voltregà que dijous eliminava el Noia als quarts.

Així arribaven els dos equips a la gran final: Barça – Liceo.

En només quatre minuts Joao Rodrigues obria el marcador i avançava el conjunt d’Edu Castro.

Només quatre minuts després el Liceo disposava d’una oportunitat d’or per tornar a equilibrar el marcador. César Carballeira, però, no podia transformar el penal. Els blaugrana van seguir amb el guió inicial, i als 11 minuts Panadero anotava el 0-2.

El Liceo, condicionat en defensa amb nou faltes des del minut 18 de partit, seguia sense trobar el forat per poder castigar en atac, i amb el 0-2 s’arribava al descans.

Només començar el segon temps Pau Bargalló aconseguia el tercer, pràcticament sentenciant el partit.

A 12 pel final Joao Rodrigues disposava d’una directa per fer el quart, gol que acabaria arribant tres minuts després.

Amb 8 minuts encara per davant, tot un món en un esport com l’hoquei, després de molts intents el Liceo acabaria veient porteria, gràcies al doblet d’Alex Rodriguez.

Amb el 2-4 i el Liceo bolcat, el tercer va estar ben a prop en en els últims minuts, però el Barça, que disposava de dues directes, sense encert, va saber mantenir la compostura per acabar emportant-se el títol de Copa, amb la victòria per 2-4.

D’aquesta manera es tancava un gran cap de setmana d’hoquei patins a Calafell, en un pavelló Joan Ortoll, escenari de la 79a edició de la Copa del Rei, una autèntica festa al llarg de quatre dies, amb un ambient envejable.