Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO denuncia que el 78% de les dones que treballen en serveis de la llar no tenen contracte

Segons el sindicat les situacions més perverses se segueixen produïnt en els sectors més precaris, provocant un cercle viciós que no s’aconsegueix trencar

El Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers de Comissions Obreres de l’Alt Penedès (CITE) ha presentat la seva memòria corresponent al 2022, en la qual destaquen un notable increment del servei de consultes respecte a l’any 2021.

Pel que fa al perfil de les persones sol·licitants, sobretot s’atén a homes i dones d’entre 32 i 51 anys i destaca amb un 60% la població d’Amèrica Llatina amb països com Colòmbia, Perú o Hondures, seguit d’un 20% de població del Marroc. Un 81% de les persones que s’acosten al Centre d’Informació per a Treballadors no tenen una situació administrativa de residència regulada, xifra que representa un 7% més de les dades d’arreu de Catalunya. Una altra dada que destaquen és que el 75% de persones ateses, treballen, però el 87,5% ho fa sense contractes de treball. Aquesta situació d’irregularitat creix en el cas de dones que treballen en l’àmbit de la llar. Albert Rodriguez

Per Albert Rodriguez les situacions més perverses se segueixen produïnt en els sectors més precaris, provocant un cercle viciós que no s’aconsegueix trencar.

Des del sindicat també s’ha explicat que ara mateix el perfil de les persones que s’adrecen al centre d’informació per a treballadors ha canviat una mica ja que si fa anys eren persones nouvingudes que buscaven una primera ajuda, ara això ja no és així sinó que atenen a persones que fa anys que viuen aquí, que porten anys treballant però que encara estan en situació irregular i no veuen una solució, consolidant així, segons comissions obreres, els ninxos de precarietat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: