Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Verds i Xicots presenten les seves temporades, amb normalitat absoluta després de la pandèmia

Els Verds tindran una trentena d’actuacions i els Xicots una vintena

Els Castellers de Vilafranca i els Xicots han dut a terme trobades amb els mitjans de comunicació per donar a conèixer les respectives temporades, les primeres que es duran a terme des de bon principi amb absoluta normalitat després de la pandèmia de la Covid-19.

Els Verds donaran el tret de sortida amb l’assemblea d’aquest dissabte i també amb el popular concurs de castells entre instituts, el Joverd, el 4 de març davant de Cal Figarot amb la participació de deu centres i 1.300 joves. A més enguany és el 75è aniversari de la colla i estan preparant tot un seguit d’actes molt especials que presentaran en els propers dies.

La colla començarà els assaigs el divendres 3 de març, dues setmanes més tard, ja començaran els assaigs també els dimecres i no serà fins el 17 d’abril, una mica més tard de l’habitual, que assajaran ja tres dies.

Els Castellers de Vilafranca tindran més d’una trentena de diades, algunes a l’estranger, com ara a Lisboa, i començaran al març amb dues actuacions a Vilafranca. El calendari manté les actuacions tradicionals però n’hi ha algunes que encara no estan confirmades, com ara Vilanova o Reus.
Preguntat pels objectius, Sisco Benet afirma que els Castellers de Vilafranca «sempre van a màxims», tot i que cal esperar per saber com està la colla.

Per la seva banda els Xicots també han explicat el seu calendari per aquesta temporada, que es caracteritza per menys actuacions (una vintena) i la majoria properes a Vilafranca per no sacrificar tots els caps de setmana.

Els assaigs generals començaran el 17 de març i la primera actuació serà el dia 5 de març amb la diada d’heroïnes i, seguidament, el 16 d’abril amb la diada d’inici que faran a Cal Noi-Noi. Després actuaran per Sant Jordi, les Fires de Maig, la diada Joan Sol (totes també a Vilafranca) i a l’estiu marxaran a la Granada, també tindran diada de Màrtirs Street, Castelldefels i Castellbisbal, entre d’altres. La diada del Roser serà el 29 d’octubre i el 4 de novembre hi haurà una diada per als joves. Tamara Gónzalez és la cap de colla dels Xicots

Finalment els Xicots han explicat que el bar-restaurant de la colla tornarà a obrir el dia 3 de març i estarà gestionat per una cooperativa d’inserció i sense ànim de lucre, Garbet. A més, la colla ha presentat alguns productes de marxandatge nous com ara una bossa, un escut per ser brodat, un fulard o una jaqueta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: