Dimarts, 19 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Reempresa aconsegueix en deu anys cedir 45 empreses i 2 milions d’euros d’inversió induïda

L’objectiu és impulsar la transmissió d’empreses evitant així el tancament de negocis econòmicament viables

Vilafranca va posar en marxa el 2013 un punt de Reempresa on ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa com a les persones emprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu és impulsar la transmissió d’empreses evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori.

El programa Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya pel qual una o més persones reemprenedores accedeixen a la propietat d’una empresa d’altres, en funcionament, per a fer-la créixer sense haver de passar per la fase de crear-la. Des de l’oficina Reempresa de l’Alt Penedès, situada a Vilafranca, Sergi Barjola explica com és més fàcil la cessió d’empreses d’aquesta manera.

Els sectors més predominants en la reempresa són diversos. El programa de Reempresa a l’Alt Penedès compleix enguany deu anys amb unes xifres que es consideren molt positives.

Amb aquestes dades, des de l’Ajuntament de Vilafranca, el regidor de promoció econòmica, Joan Manel Montfort, apunta que la vila fa de gestor supramunicipal d’un programa al qual dediquen molts esforços però que té bons resultats.

Una de les persones que està esperant poder cedir el seu negoci a través del Reempresa és Josep Casanellas del Cowork C023. Ell i la seva dona busquen relleu a un negoci que van muntar fa 5 anys.

El Cowork va néixer, doncs, l’any 2018 i ofereix la possibilitat de llogar una taula amb una sèrie de serveis comuns com ara wi-fi, impressora, cuina tipus office i una sala de reunions. Hi caben unes 17 persones i ara mateix estan a un 60% de la capacitat.

Per altra banda, en Diego Villalba és una de les persones que va aconseguir obrir el seu negoci gràcies al servei de Reempresa. En concret, el Paddle Indoor de les Cabanyes.

El Cowork va néixer, doncs, l’any 2018 i ofereix la possibilitat de llogar una taula amb una sèrie de serveis comuns com ara wi-fi, impressora, cuina tipus office i una sala de reunions. Hi caben unes 17 persones i ara mateix estan a un 60% de la capacitat.

Per altra banda, en Diego Villalba és una de les persones que va aconse guir obrir el seu negoci gràcies al servei de Reempresa. En concret, el Paddle Indoor de les Cabanyes. Villalba va conservar el nom del negoci i va potenciar les activitats.

El servei de Reempresa és gratuït tant per a les persones que deixen el negoci com per les que l’agafen i tothom qui desitgi informar-se només cal que consulti a la pàgina web www.reempresa.org on podrà obtenir com iniciar tot el procés.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: