Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La manca d’habitatge assequible, una de les principals preocupacions dels partits vilafranquins

Aquesta és una de les conclusions del debat organitzat per la cooperativa la Bastida

La cooperativa la Bastida de Vilafranca va organitzar ahir dijous al vespre un debat sobre la situació de l’habitatge a la vila i ho va fer amb els principals representants dels partits polítics en les eleccions municipals del 28 de maig.

El debat de la Bastida es va dur a terme en una sala d’actes de l’Escorxador força plena, cosa que fa creure als organitzadors que la situació de l’habitatge és un dels temes que més interessa a bona part de la societat.

El debat va comptar amb la participació d’Aureli Ruiz, de Junts per Catalunya, Lourdes Sánchez del PSC, Pere Sàbat d’ERC, Montse Romagosa de VeC, Marta Soler de la CUP i Eladio García de Ciutadans, que van compartir les seves propostes durant gairebé dues hores. El comú denominador del discurs va ser reconèixer que l’habitatge és un dret universal que sovint no està garantit, que no hi ha habitatge assequible i que cal treballar per aconseguir-ne més.

L’alcaldable per Junts, Aureli Ruiz, va apuntar com cal tenir en compte que la capacitat d’actuació dels ajuntaments en matèria d’habitatge és força limitada.

Per part d’ERC, el seu cap de llista, Pere Sàbat, va assenyalar com és d’important buscar un equipament per construir habitatge assequible perquè la gent, sobretot els més joves, no hagin de marxar.

Des del PSC l’assistent al debat va ser l’actual regidora d’habitatge, Lourdes Sánchez, que va exposar com l’administració ha de seguir treballant com fins ara per generar més habitatge públic

Per part de la CUP, la cap de llista Marta Soler va explicar que ara mateix,segons el partit, no hi ha parc d’habitatge d’emergència i com cal treballar en aquest sentit.

Des de Vilafranca en Comú Montse Romagosa creu que ara mateix el dret a l’habitatge no està garantit i que des de l’Ajuntament es pot fer molt més perquè ho estigui.

Finalment des de Ciutadans Eladio García apuntava com creu que des del consistori s’està fent bona feina però que qui cal que s’activi més són les administracions superiors.

Per part de la cooperativa la Bastida creuen que el debat va servir per posar sobre la taula qüestions que preocupen molt tot i que lamenten que els partits donessin xifres molt diferents perquè diuen que això genera més confusió. Asseguren també que tots els partits tenen opinions positives sobre un futur habitatge cooperatiu en cessió d’ús. Marçal Agut és membre de la cooperativa la Bastida

Entre molts altres temes, al debat van parlar sobre què pot fer l’Ajuntament per baixar el nombre de pisos i locals buits, com es pot ampliar el parc d’habitatges públic i si és viable instaurar el model de cooperativa en cessió d’ús a Vilafranca, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: