Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es reforma l’entorn del monument als Falcons de la plaça del Penedès

L’Ajuntament de Vilafranca ha decidit condicionar i endreçar l’entorn del monument als Falcons de la plaça del Penedès.

Darrerament, donats el decret de sequera vigent, que impedeix reomplir d’aigua les fonts ornamentals, la dificultat d’implementar un manteniment correcte de la font ornamental i els elevats consums d’aigua i electricitat que suposaven el funcionament d’aquest element, ha fet repensar la seva configuració i la seva relació amb l’entorn de la plaça.

Així, s’han anul·lat els sistemes d’aigua i llum del monument i les superfícies es cobriran amb triturat d’escorça de pi.

Les feines previstes i que s’estan executant aquesta setmana consistiran en la protecció dels punts de desguàs per a l’evacuació de la possible aigua de pluja, l’ompliment de les basses amb una capa d’àrids drenant, i l’aportació final d’una capa de triturat d’escorça de pi fins al cobriment total de les dues basses.

Tot i que no es tracta d’un element de joc, la proximitat de l’àrea de jocs infantils i l’ús de la plaça del Penedès convida que els infants s’emparrin al monument. La nova configuració de l’espai permetrà millorar la seguretat en el cas que es produeixi un incident per manca de supervisió de les persones adultes.

Aquest dies, la Unitat de Serveis amb la col·laboració d’un Pla d’Ocupació estan fent les darreres actuacions de preparació, prèvies a l’ompliment amb graves i triturat d’escorça.

En les properes setmanes, i amb la finalitat de millorar el valor ornamental de l’espai, la franja delimitada amb acer s’habilitarà com a jardinera on s’hi plantaran entapissants penjants.

El monument, erigit per homenatjar els Falcons de Vilafranca, data de l’any 1998, quan es va urbanitzar de nou la plaça del Penedès, un cop construït l’aparcament subterrani.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: