Diumenge, 4 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Verds presenten una temporada de màxims i amb el 75è aniversari com a fil conductor

Els Verds presenten una temporada de màxims i amb el 75è aniversari com a fil conductor

El primer acte important dels Verds és el Joverd que es farà el dia 4 de març amb 10 centres i més de 1.300 joves inscrits

Els Castellers de Vilafranca han fet una trobada aquest dimarts a la tarda amb els mitjans de comunicació per presentar l’inici de temporada, que donarà en certa manera el seu tret de sortida amb l’assemblea que faran aquest dissabte i també amb el popular concurs de castells entre instituts, el Joverd, que se celebrarà el dia 4 de març davant de Cal Figarot amb la participació de deu centres i 1.300 joves.

El president de la colla, Carles Mata, ha apuntat que és tot un honor muntar un acte d’aquesta magnitud, amb tanta gent jove, i al qual ha confirmat la seva assistència el conseller d’educació, Josep González-Cambray.

A més, Mata ha explicat com enguany és el 75è aniversari de la colla i estan preparant tot un seguit d’actes molt especials que presentaran en els propers dies de forma detallada.
Des del punt de vista més tècnic, el cap de colla, Sisco Benet, ha anunciat que els assaigs generals comencen el dia 3 de març i que durant dues setmanes només s’assajarà els divendres. El dia 22 de març serà el primer dimecres d’assaig i a partir d’aleshores ja s’assajarà dos dies per setmana fins al 17 d’abril, una mica més tard del que era habitual, que ja n’assajaran tres: els dilluns, els dimecres i els divendres.

Els Castellers de Vilafranca tindran més d’una trentena de diades, algunes a l’estranger, com ara a Lisboa per Sant Jordi, que començaran al mes de març amb dues actuacions a Vilafranca.
El calendari manté les actuacions tradicionals però n’hi ha algunes que encara no estan confirmades, com ara Vilanova o Reus i si finalment aquestes no s’acabessin tancant els Verds en muntarien d’alternatives. El calendari es presentarà en l’assemblea de dissabte però s’ha avançat que també comptarà amb algunes novetats com ara una actuació a Reus durant el mes de juny.

Preguntat pels objectius de la colla, Sisco Benet afirma que els Castellers de Vilafranca «sempre van a màxims, l’objectiu és fer sempre un pas endavant i, per tant, la nostra missió és sempre fer-ho millor i guanyar Sant Fèlix». Benet ha reconegut que enguany no hi ha Concurs de Castells i, per tant, és possible que no moguin tanta gent, però considera que el 75è aniversari és una bona crida per tal que tothom es posi la camisa verda, sempre tenint en compte que «la canalla creix i hi ha gent que, inevitablement, penja la faixa».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: