Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Projecció i xerrada en el marc de l’exposició ‘Història de les mans’, a la Sala dels Trinitaris

Projecció i xerrada en el marc de l’exposició ‘Història de les mans’, a la Sala dels Trinitaris

L’activitat forma part de les complementaries que es fan al voltant de l’exposició que es pot visitar a la sala dels Trinitaris, i que te les mans com a eix central.

Aquest dissabte 4 de febrer, a les 7 de la tarda i en el marc de l’exposició que es pot visitar a la Sala dels Trinitaris es farà la projecció i xerrada ‘Una història de les mans al cinema’ a càrrec del director i productor cinematogràfic Francesc Alarcón.

Com a activitat vinculada a l’exposició que des del 20 de gener es pot veure a la Sala dels Trinitaris, el productor i director de cinema proposa un recorregut per la història del cinema on es farà el visionat i l’anàlisi de diferents fragments de pel·lícules, amb referències clàssiques, des de Jean Renoir, Robert Wiene, Abel Gance i Clarence Brown, fins a l’actualitat amb Leos Carax, Hou Hsiao Hsien, Béla Tarr i David Lynch, que recorren l’ús narratiu de les mans a la història del cinema.

Es farà especial èmfasi en com les mans són un recurs per informar subliminarment o de manera simbòlica idees que serveixen per dotar d’expressió a les imatges; fent que aquestes siguin imprescindibles per captar una comprensió del conjunt narratiu de l’obra.

La sessió acaba amb la projecció d’un curtmetratge de Jirí Trnka i una petita anàlisi de l’ús de les mans al mateix.

L’assistència a ‘Una història de les mans al cinema’ és gratuïta i no requereix inscripció prèvia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: