Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 12a 10K omple d’activitat el centre de Vilafranca en una edició de rècords

Mohamed El Ghazouani, guanyador masculí, batia el rècord i creuava la meta en 29:18. La guanyadora femenina, Núria Gil, polvoritzava el rècord de Marta Galimany, i signava una marca de 33:40.

La 12a edició de la cursa 10K de Vilafranca ha deixat la notícia més esperada: els dos guanyadors en les categories masculines i femenines batien els rècords de la prova, destacant la nova marca en l’apartat de fèmines.

Núria Gil creuava la meta en primer lloc amb un temps de 33:40, polvoritzant el 34:11 de Marta Galimany l’any 2019. Darrere de Gil completaven el podi la guanyadora de l’any passat, Gisela Carrión (35:26) i Rebeca Suárez (35:55).

Per la seva banda, el guanyador masculí, Mohamed El Ghazouani també establia el rècord de la prova en 29:18, 8 segons més ràpid que Abdessamad Oukhelfen, l’any 2020. En segona posició, amb 29:24, Ibrahim Chakir, guanyador el 2014, el 2016 i el 2019; i en tercer lloc Dimitris Serjogins amb 29:55. Una cursa ràpida en què els tres primers baixaven de 30 minuts.

La matinal atlètica d’aquest diumenge arrencava a les 10h amb la disputa de la mini10k (834 participants). Una cursa familiar, amb una distància d’1,3km i amb una especial vessant solidària: enguany tots els beneficis recaptats amb les inscripcions són destinats a l’entitat solidària Special Olympics Catalunya.

La 10K és un dels esdeveniments destacats del calendari a Vilafranca, no només en clau esportiva. Des de fa exactament 12 anys, més d’un miler de persones, de totes les edats, es congreguen a la Vila a finals de gener per prendre part en aquesta cursa.

Enguany es tractava d’una 10K amb significat especial. Era la primera edició post-pandèmica, podent recuperar també el format de la cursa mini.

Deixem enrere una 10K que vol anar més enllà i alhora també ofereix propostes durant la matinal de cursa, com els espais musicals: 8 punts repartits per diferents indrets de la Vila per on passa la cursa, i que enguany tornaven a sonar amb força.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: