Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Escoles i instituts, satisfets amb l’increment de docents però no amb que s’hagi fet a mig curs

Disposar de més docents a les aules és positiu, però les direccions lamenten que la mesura s’hagi implementat amb el curs ja iniciat. Esperen que aquest personal es mantingui el curs vinent.

Aquesta setmana, amb la represa del curs escolar, 3.566 docents s’han incorporat a les aules dels centres d’ensenyament catalans amb la voluntat des del Departament d’Educació de la Generalitat de fer efectiva la reducció d’una hora lectiva per docent que van acordar amb els sindicats el passat mes de setembre.

Amb aquesta mesura, els mestres de primària passaran de 24 hores de classe a l’aula a 23; mentre que a ESO representa passar de les 19 que es feien fins ara a 18.

La mesura s’ha rebut de manera positiva, però es considera també des de les direccions d’escoles i instituts que aplicar-la amb el curs ja iniciat i per tant amb els calendaris i l’organització dels centres ja planificades des del setembre, no ha estat la millor decisió. Iolanda Bertran, directora de l’Escola Mas i Perera remarca que tenir una hora més de coordinació és important.

Una visió semblant té el director de l’institut Alt Penedès, Carles Rull, que apunta que cada cop se’ls exigeix més preparació i elaboració de continguts docents, i per fer-ho cal disposar d’hores. Aplicar-ho amb el curs ja iniciat però, no ha satisfet les direccions.

En el cas del Mas i Perera han rebut una dotació i mitja, que han cobert amb mestres que ja eren al centre des d’inici de curs. Això ha facilitat quadrar horaris.

A l’Alt Penedès han estat 4 dotacions i mitja, una de les quals per a FP i la resta es reparteix entre ESO i batxillerat. Carles Rull apunta que el canvi en els horaris s’ha mirat d’aplicar amb el mínim impacte pedagògic en els alumnes, i mirant de fer compatibles les necessitats del centre amb els horaris ja establerts a inici de curs amb els docents.

En el cas de l’institut Alt Penedès, que també ofereixen cicles formatius, Rull explica que tenen encara una vacant per cobrir d’un tècnic d’instal·lacions electrotècniques. Una situació que en els centres que ofereixen FP ha estat bastant habitual.

A primària en la majoria de casos no s’ha donat aquesta situació. Bertran destaca que és important que aquests docents es consolidin de cara al curs vinent, i en el seu cas servirà per reforçar algunes de les àrees que imparteixen.

Aquesta ampliació de plantilles als centres s’hauria de mantenir de cara al curs vinent, i això també es valora de manera positiva ja que la manca de personal docent és una reclamació permanent del sector.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: