Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El pla d’intervenció integral continuarà amb el parc del Poble Nou i l’avinguda Catalunya

Vilafranca viurà en els propers sis mesos una transformació integral de diferents zones

El pla d’intervenció integral al centre i al carrer comerç de Vilafranca enceta amb l’inici d’any la seva segona fase amb l’objectiu de renovar la ciutat mitjançant una reforma urbana, econòmica i social.

Vilafranca comença l’any 2023 amb bona part de les obres del pla d’intervenció integral del centre i del carrer comerç acabades, tot i que ara s’iniciarà una segona fase que continuarà transformant la via pública . Amb un pressupost d’uns 10 milions d’euros, el pla està cofinançat amb un 40% per fons europeus.

Les grans obres del centre estan acabades i en aquest barri s’han millorat zones com el carrer Banys, la plaça del Carme o el carrer del Carme, pacificant aquests espais tal com estableix el pla de mobilitat. Ara queden, però, encara diferents reptes per tota la vila tal com explica el regidor d’urbanisme Francisco Romero.

En la segona fase també s’inclou la construcció dels habitatges per a la gent gran al carrer Vidal. Una altra de les obres destacades és la reforma del carrer Tossa de Mar, que encara la tercera fase a partir de dilluns. Les obres d’aquesta fase està previst que finalitzin dintre del mes de març i el que vol és crear un nou eix cívic i comercial al Poble Nou.

L’objectiu del pla d’intervenció integral és fer una vila més compacta, cohesionada i diversa amb actuacions d’inversió pública, activació econòmica, laboral i social mitjançant l’urbanisme.

Un dels barris més afectats per les obres és el centre. La presidenta de l’associació de veïns, Esther Ribas, en fa una valoració general positiva.

Des del Molí d’en Rovira, el president de l’associació de veïns, Jordi Junyent, reconeix que han passat un any complicat per les molèsties dels treballs, però que al final el resultat ha estat bo i que el que han pactat amb l’ajuntament és que les millores al carrer Comerç no acabin aquí

Pel que fa al barri de Sant Julià, que veurà aviat l’inici de les obres de l’avinguda Catalunya, la presidenta de l’associació de veïns i veïnes, Sandra Pina, es mostra esperançada amb els treballs i sobretot valora que el govern hagi demanat l’opinió del veïnat

Les obres de reforma de l’avinguda Catalunya incloen no només la millora del paviment sinó també de l’enllumenat, entre d’altres.

El pla d’intervenció integral del centre i del carrer comerç també contempla diferents reformes en els aparcaments, de la mà del pla de mobilitat, i es preveu que la nova zona regulada entri en funcionament el primer trimestre d’enguany.

Vilafranca canviarà, a partir d’aquest primer trimestre de l’any, bona part del seu sistema d’aparcament. El nou model preveu crear tres grans àrees regulades: una de curta durada de pagament, una altra de llarga durada també de pagament (zones taronges) i una altra amb aparcaments dissuasoris gratuïts. La principal precupació, tal com explica el regidor Francisco Romero, és la falta de rotació d’aparcament que hi ha ara perquè la gent aparca durant més estona i el que cal és fomentar la rotació curta.

Les noves zones blaves, que seran més cares, formaran part d’un model de prestació de serveis públics amb el que l’Ajuntament assumirà el control de l’aparcament regulat i també en tindrà la recaptació, però serà una empresa externa qui s’encarregarà de dur a terme el manteniment.
El govern també posarà en marxa un aparcament dissuasori al Molí d’en Rovira, al carrer Doctor Fleming, amb unes 200 places i gratuït per als usuaris de transport public, i treballa amb noves propostes al centre

Des de l’associacio de veïns i veïnes Centre Vila, la seva presidenta, Esther Ribas, demana una zona verda per als veïns

El govern assegura que aquest pla d’aparcaments va de la mà del pla de mobilitat i que marca uns criteris i mesures per transformar la mobilitat a la ciutat amb una visió sostenible, de seguretat i mediambiental.

Vilafranca viurà, doncs, en els propers sis mesos una transformació integral de diferents zones que inclourà obres de millora urbana en la majoria de barris i també una reordenació del sistema d’aparcaments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: