Dilluns, 27 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Augmenten els accidents a la C-15 des de l’alliberament de l’AP-7

Pel que fa als accidents mortals, al 2022 s’han produït 3 i tots ells al tram de l’Alt Penedès, mentre que al 2019 hi va haver 2, un a l’Anoia i l’altre a l’Alt Penedès.

La C-15 és una carretera força recta i plana amb dos sentits de circulació, aparentment segura si tenim en compte les seves característiques. No està tampoc dins del rànquing de carreteres més perilloses i res té a veure amb carreteres del mateix tipus com són la C-12 o la C-14 que presenten molts més accidents per quilòmetre recorregut. Però, malgrat tot, té una certa conflictivitat històrica i per això s’han anat fent treballs al llarg dels anys i s’han instal·lat radars de velocitat. El responsable de seguretat viària del Servei Català de Trànsit, Òscar Llatje, enumera els trams més conflictius d’aquesta carretera que passa per Garraf, Alt Penedès i Anoia. A la nostra comarca el tram més accidentat és el que envolta l’AP-7.

Durant el 2022 han augmentat els accidents de trànsit a la C-15 i, segons explica Òscar Llatje, la raó d’aquest increment no són les obres que Territori està fent per convertir la carretera en un sistema 2+1 que ha de fer la via més segura, sinó que té a veure amb la gratuïtat de l’AP-7.

L’any 2022 s’han produït 11 accidents més que al 2019. Han estat sobretot accidents d’un sol vehicle implicat, turismes per sobre de cap altre vehicle i en dies feiners. Pel que fa als accidents mortals, al 2022 s’han produït 3 i tots ells al tram de l’Alt Penedès, mentre que al 2019 hi va haver 2, un a l’Anoia i l’altre a l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: