Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull activitats per reivindicar la integració de les persones amb discapacitat

Sota el lema ‘Capacitats 2022’ s’han organitzat diferents activitats que tenen per objectiu ajudar a avançar en la integració en tots els àmbits de la societat de les persones amb discapacitat.

Aquests dies s’estan fent a Vilafranca diferents activitats sota el nom de Capacitat 2022, organitzades al voltant del dia internacional de les persones amb discapacitat, que s’esqueia el passat 3 de desembre.

El programa d’activitats s’iniciava el passat 29 de novembre, amb una xerrada centrada en la violència envers les dones amb discapacitat, que va oferir la presidenta de l’Associació Dones no Estàndards, Carme Riu.

Aquest dissabte, i coincidint precisament amb el dia internacional de les persones amb discapacitat, hi havia a la rambla de Nostra Senyora una mostra d’entitats de la Comissió Municipal pel Benestar de les Persones amb Discapacitat que servia per donar visibilitat a la tasca que duen a terme aquestes associacions i facilitar que la ciutadania s’hi pogués acostar. Per donar més ambient, també durant el matí el grup de saxos de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet va fer un recorregut per el mercat que va finalitzar a les portes del Casal on es pot visitar aquests dies l’exposició ‘Capacitats 2022’.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Montse Arroyo, remarcava que es fa una feina important juntament amb les entitats per tal d’avançar en la integració de les persones amb discapacitat al màxim de situacions en plena igualtat.

En aquest sentit, Arroyo insisteix que es tracta d’una tasca en que s’ha d’involucrar tota la societat, i ser conscients que és una situació en la que tothom s’hi pot trobar en un moment o altra de la seva vida.

L’exposició es pot veure al vestíbul del Casal fins el 8 de gener, i mostra a través de les imatges dels usuaris de les 8 entitats que formen part de la Comissió Municipal pel Benestar de les Persones amb Discapacitat el seu funcionament i les activitats que duen a terme.

Dins del programa d’actes previst dins del Capacitats 2022, dissabte 10 de desembre hi ha previst un assaig popular que organitza Univers Penedès, obert a la participació de tothom. Serà a les 5 de la tarda davant del Palau Baltà, i els mateixos usuaris d’Univers Penedès conviden tothom a participar-hi.

Els actes previstos dins d’aquest programa Capacitats 2022 finalitzaran la propera setmana. El dilluns 12 es farà un festival a l’auditori Municipal que organitza la Fundació l’Espiga, i el dimecres 14 hi haurà una taula rodona per parlar sobre ‘Assistència personal. Que és i que representa per a les persones amb dependència’. Una sessió que es farà en format virtual a través de Youtube, i que organitza l’Associació ‘Entretots’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: