Diumenge, 4 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní permetrà convertir locals buits en habitatges en algunes zones determinades

El Ple de l’Ajuntament de Sant Sadurní ha aprovat modificar puntualment el POUM perquè els locals buits puguin convertir-se en habitatge.

No podran fer-ho tots, s’acotarà a unes zones determinades del casc històric. També caldrà complir uns requisits previs. Per exemple, només es podrà fer en els edificis en què el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal ja contemplava la possibilitat però posava molts impediments per fer-ho, i sempre s’haurà de tenir en compte l’equilibri entre ús residencial i establiments per evitar la pèrdua de teixit comercial.

El regidor d’Urbanisme, Xavier Rodríguez, destacava que la mesura vol ser coherent amb el planejament urbanístic existent, però «no vol ser simbòlica» amb el doble objectiu d’ampliar el parc d’habitatge i aturar la degradació arquitectònica de diferents edificis que tenen els locals tancats. Tots els grups de l’oposició van votar a favor de la proposta, que va quedar aprovada per unanimitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: