Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Optimisme en la majoria de sectors pel primer Cap d’Any postpandèmia

Enguany la gent té moltes ganes de reunir-se amb familiars i amics i celebrar l’última nit de l’any de la millor manera possible

Després de dos anys sense poder celebrar la nit de Cap d’Any fora dels cercles més íntims per culpa de les restriccions per la Covid-19, enguany arriba el moment de poder commemorar-la amb plena normalitat i per això tots els sectors encaren aquest moment amb molt d’optimisme.

Enguany la gent té moltes ganes de reunir-se amb familiars i amics i celebrar l’última nit de l’any. Aquesta és la principal conclusió que s’extreu després de parlar amb diferents sectors, com ara el de l’oci i o restauració. Així per exemple, al restaurant Sol i Vi, conegut per les seves celebracions de Cap d’Any multitudinàries, enguany tenen previst donar de sopar a gairebé 600 persones, una xifra fins i tot més alta que els anys prepandèmics, cosa que demostra les ganes que té la gent de sortir. Ens ho explica el responsable del Sol i Vi, Evarist Gibert.

Al Sol i Vi duen a terme un gran sopar i, després, dos ambients de festa: un amb dj i l’altre amb orquestra fins ben entrada la matinada. Els seus clients la nit del 31 són majoritàriament de la comarca, hi van des de fa molts anys i això fa que ja es coneguin entre ells. Evarist Gibert lamenta que l’any passat tenia 450 persones apuntades pel sopar de Cap d’Any i ho va haver de cancel·lar per les restriccions que van arribar a última hora.

Tot i l’optimisme, la celebració de Cap d’Any però, tal com ha passat durant totes les festes de Nadal, se celebrarà amb els preus més elevats que fa dos anys, tal com explica des del restaurant Narrika Cal Figarot, Iurgui Arocena

Pel que fa a l’oci nocturn, des de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals xifren en més del 75% la venda d’entrades anticipades per les festes de benvinguda del 2023, amb previsió d’exhaurir-les abans de dissabte a la nit. Des de la discoteca La Nit de Vilafranca, el seu responsable Kevin Lopes assegura que molta gent ja ha comprat l’entrada i que les previsions són immillorables

Des del sector reconeixen que l’encariment de la llum i les begudes els ha obligat a apujar i reajustar els preus, però asseguren que la resposta dels clients no se n’ha ressentit i creuen que el Nadal és la prèvia d’un 2023 que serà molt bo

Un altre dels sectors que està treballant molt aquests dies és el de la imatge personal, tal com apunta des de la perruqueria Pels Pèls Cristina Peña.

Des del centre destaquen que enguany, a diferència d’abans de la pandèmia, la gent no ha començat a arreglar-se durant la segona quinzena de desembre sinó que des de principis de mes tothom ha volgut cuidar la seva imatge i han tingut molta feina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: