Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès amplia la partida dedicada a les beques menjador

El ple del passat 15 de desembre va servir per aprovar el pressupost general de l’ens per a l’exercici 2023 del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

El pressupost supera lleugerament els 12 milions d’euros i augmenta en 2.200.000 euros respecte el de l’any passat, el que suposa un 22 % més.

El gruix de les despeses es destinen a finançar els Serveis Socials, el Servei de Joventut, els projectes europeus que lidera el Consell Comarcal i el Servei d’Ensenyament, en els àmbits del transport escolar i les beques menjador. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, destaca l’augment de la partida en detectar una major necessitat de les famílies.

També destaca l’escola de música comarcal que, amb un pressupost de 560.000 euros, dona servei a més de 520 alumnes de l’Alt Penedès.

El pressupost del Consell Comarcal és majoritàriament finalista perquè els ingressos provenen bàsicament de les subvencions d’administracions com la Diputació, la Generalitat, l’Estat i la Unió Europea, la delegació de competències i els convenis de prestació de serveis i de gestió que l’ens signa amb els ajuntaments de la comarca.

D’altra banda, el pressupost d’ingressos i despeses 2023 del Consorci de Promoció Turística del Penedès, ens dependent del Consell Comarcal, supera els 400.000 EUR i s’incrementa més d’un 40 % respecte de l’any anterior. El Consorci es nodreix bàsicament de les quotes dels consorciats públics i privats i de les subvencions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: