Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca, lleument afectada per les restriccions a causa de la sequera

Aquest dimarts el Diari Oficial de la Generalitat ha publicat les restriccions de la resolució del decret del govern per pal·liar els efectes de la sequera.

La mesura afecta, entre d’altres, els municipis de l’Alt Penedès d’Avinyonet, Les Cabanyes, Castellet, Gelida, Mediona, Olèrdola, Olesa, El Pla, Puigdàlber, Sant Cugat, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí, Santa Fe, els Monjos, Subirats, Torrelavit, Torrelles, Vilafranca i Vilobí.

La limitació principal és per a l’aigua de reg agrícola i usos ramaders i s’estableix un consum màxim de 250 litres per habitant i dia. A Vilafranca no es supera aquest consum i no calen actuacions extraordinàries.

Ara com ara, les limitacions afecten el reg de jardins i zones verdes, tant de caràcter públic com particular, que ha de fer-se només en horari de menor insolació. També està prohibit omplir fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua. Es prohibeix als particulars la neteja de carrers o façanes utilitzant mànigues d’aigua. La prohibició no inclou la neteja amb pal de fregar o amb sistemes de neteja d’alta pressió. Es prohibeix la utilització d’aigua per a l’eliminació de pols en suspensió a l’aire i la utilització d’aigua per omplir piscines queda limitada en funció d’algunes tipologies.

Finalment l’ús en granges d’aigua procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per l’abeurament i neteja dels animals, així com per a la neteja del recinte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: