Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Vigneronnes’ guanya el Most Festival 2022

Es tracta d’un documental amb un retrat de dones a l’avantguarda de la vinya biodinàmica.

L’onzena edició del Most Festival Internacional de Cinema del Vi ha arribat a la seva cloenda
al Penedès, amb el lliurament de premis, la projecció de Suro, de Mikel Gurrea, i un
balaç molt satisfactori pel que fa a assistència de públic. Enrere queden onze dies de
cinema i tastos de vi.
Les dues seccions a competició, Collita i Brot, han lliurat aquest diumenge al
vespre els seus premis. Pel que fa a la Collita 2022, de cinema del vi, el film que ha rebut el Gran Premi del Jurat ha estat Vigneronnes, de Guillaume Bodin, centrat en viticultores de renom que despunten en
la vinya biodinàmica europea. El Premi Vi Català ha recaigut en Raw Wine, de Christiane Von Enzberg, que a través de
les veus de cinc vitivinicultors i viticultores de Catalunya dona a conèixer el treball per reprendre l’essència del vi natural, i sobretot de gaudir del “goig de fer vi”. El Premi Sostenibilitat ha estat per As rebeldes do viño, de Déborah Vukušić, on una sommelier lluitadora va tastant i enllaçant, amb la seva pròpia, les històries de quatre dones revolucionàries del món del vi gallec que parlen de treball, de superació i de l’amor per la
terra que conreen. El jurat ha reconegut com a Millor Ficció la pel·lícula Le vigneron et la mort, de Victor Jaquier, un film situat als Alps suïssos medievals, on un jove enòleg crea el millor vi del món i ha d’esquivar la mateixa Mort, que sembla voler tastar el seu vi. El premi al Millor Documental se l’ha endut Into the Wine, de col·lectiu WorldWine Women, en el que quatre dones joves en plena crisi existencial surten a conèixer dones enòlogues a bord de la seva fidel furgoneta Betty, des d’Espanya fins a Turquia. El premi al Millor Promocional ha estat declarat desert. El Brot, és l’altra secció a competició del festival que recull una acurada selecció de curtmetratges d’arreu de l’estat. En aquest cas el Premi del Jurat ha estat per a El lector, d’Iván Blanco. Així mateix, el jurat ha decidit fer una menció especial per Loop, un sorprenent treball d’animació firmat per Pablo Polledri.Per la seva part, el Premi del Públic ha estat per Cemento y acero, d’Oriol Villar. Del 23 al 27 de novembre, el festival es trasllada al Priorat amb més projeccions i activitats al voltant de la cultura del vi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: