Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Lliurada la Memòria dels treballs arqueològics al barri antic de Sant Pere de Riudebitlles

Lliurada la Memòria dels treballs arqueològics al barri antic de Sant Pere de Riudebitlles

Atenent als resultats de la recerca, les restes arqueològiques del celler del carrer Major tenen el seu origen almenys al segle XVII i perduren fins ben avançat el segle XIX.

La Diputació de Barcelona ha finalitzat la Memòria dels treballs de recerca arqueològica de la campanya d’excavació arqueològica realitzada els mesos de març i abril d’enguany al barri antic de Sant Pere de Riudebitlles. Fruit d’aquests treballs s’ha recuperat i fet visible parcialment el rec antic i s’han localitzat una gran quantitat d’estructures arqueològiques de gran interès i complexitat, com ara sitges d’emmagatzematge i les restes de tines i cups d’un celler vinícola. El document ha estat lliurat per la vicepresidenta segona, Carmela Fortuny, a l’alcalde, Joan Llort.

Atenent als resultats de la recerca, les restes arqueològiques del celler del carrer Major tenen el seu origen almenys al segle XVII i perduren fins ben avançat el segle XIX. S’han localitzat tres cups, els paviments associats a les dues fases constructives documentades fins ara, diversos materials ceràmics i pinyols d’oliva i de raïm. Aquesta troballa permetrà estudiar quines varietats de raïm es conreaven al Penedès abans de l’arribada de la fil·loxera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: