Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escriptora Àngels Dalmau, número 4 a la llista del PSC de Vilafranca al cadpavant de cultura

La candidata llança la seva primera proposta i planteja traslladar l’Escola de Municipal de Música a l’antic hospital.

El candidat a l’alcaldia de l’Ajuntament de Vilafranca, FranCisco Romero, ha presentat la persona de la seva candidatura a les eleccions municipals que serà número 4 a la llista i responsable de l’àrea de cultura. La candidata és la historiadora, escriptora, restauradora i docent, Àngels Dalmau Soler, que actualment també és membre de la Junta del Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

Romero ha manifestat la satisfacció de poder comptar amb Àngels Dalmau al seu equip i ha destacat que la candidata “suma una gran experiència en diversos àmbits i per això té una visió transversal de la cultura. Per ella la cultura ha de repercutir, impregnar i beneficiar sectors destacats de la ciutat com la restauració, el turisme, la promoció econòmica o l’educació perquè la cultura ha de calar en la persona des de les arrels”.

Un altre aspecte que Romero subratlla de la candidata és que coneix i estima una de les peces clau de la cultura a Vilafranca: el Vinseum. L’alcaldable recordava que després de la fase d’obres de rehabilitació i ampliació del Vinseum “ara és l’hora de treballar per a dotar-lo de contingut i que esdevingui un referent i un pal de paller de la cultura a la vila i la comarca. Estic convençut que l’Àngels és la persona adequada per a portar-ho a terme”.

Per la seva banda, Àngels Dalmau ha manifestat sentir il·lusió “per entrar en un projecte de transformació municipal. La meva vida és la cultura i al formar part de la Junta del Vinseum, vaig entrar en contacte amb la cultura municipal, és un món que m’ha omplert d’entusiasme. Per això quan el FranCisco em va proposar formar part d’aquest projecte, no li vaig poder dir que no”.

Dalmau assegura que a nivell cultural Vilafranca té “molt dinamisme i és molt potent. A més comptem amb un bon equip tècnic i ja hi ha moltes coses que funcionen bé”. La candidata apunta, però que podem millorar “contribuint a fer que els equipaments que ja tenim i que s’han ampliat amb molt d`esforç com el Vinseum, puguin esdevenir elements dinamitzadors de gran potència que ens donin activitat continuada tot l’any”.

Recollint propostes de la ciutadania

Romero ha explicat que els socialistes es troben en una fase de recollida de propostes per a elaborar un programa electoral que contempli totes les necessitats de la vila i per això estan mantenint moltes trobades i converses amb persones vinculades al món de la cultura i de l’educació. Romero ha puntualitzat que ha començat presentant la candidata de cultura perquè pensa que és “una àrea estratègica amb visió transversal, per això al projecte motor del Vinseum, afegim un altre projecte destacat que ha sorgit fruit d’aquestes trobades que estem fent amb els ciutadans”. Aquest nou projecte també comptarà amb rehabilitació i ampliació, els dos components que “ens agraden a l’hora de plantejar les iniciatives i les inversions municipals i que la gent ens demana”.

Una escola de música municipal ampliada en un edifici de l’antic hospital rehabilitat

La proposta consisteix a traslladar l’escola de música municipal a l’antic hospital multiplicant per tres l’espai, mantenint els altres usos que actualment hi ha. Romero apuntava que aquesta rehabilitació i ampliació permetrà plantejar-se nous reptes de ciutat i nous reptes per a l’equip professional.
L’escola de música, passaria de tenir 700m2 a 3.000m2, al centre de Vilafranca i en un edifici catalogat. Aquesta transformació donaria l’oportunitat de dotar-la d’estudis reglats i preferentment de grau, com per exemple el que ofereix l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) de Interpretació de Música Tradicional, “ens agradaria que l’escola de música fos un referent pel que fa a l’aprenentatge dels instruments i la música tradicional. Tenint en compte que Vilafranca destaca per la seva Festa Major i els seus castells, creiem interessant potenciar aquesta vessant també en l’aspecte musical” apuntaven els candidats.

Romero ha explicat que aquesta és una proposta oberta i que seguiran treballant, parlant amb la gent de la cultura i l’educació i s’ofereix a quedar amb tothom qui vulgui exposar-li idees o aprofundir en la proposta. Qui vulgui posar-se en contacte amb el candidat ho pot fer a través de la seva web www.franCiscoromero.cat “nosaltres continuem treballant i recollint propostes, volem fer una nova etapa amb la participació de tothom perquè ningú que vulgui dir la seva, es quedi sense fer-ho”.

Per acabar, Romero ha avançat que continuaran treballant en aquest model de candidatura, combinant experiència i noves incorporacions i continuaran proposant i treballant propostes concretes en el marc dels suggeriments i iniciatives que els fan arribar els ciutadans en aquesta fase de preparació de programa electoral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: