Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CAL ha celebrat la 20a edició dels Premis Nacionals Joan Coromines a Vilafranca

L’acte es va celebrar dissabte al Fòrum Berger Balaguer amb l’assistència de gairebé 200 persones.

Els Premis volen reconèixer persones i col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la llengua, cultura i nació catalanes.
En aquesta ocasió, els guardonats han estat Joaquim Arenas i Margarida Muset, per la seva continuada lluita per la normalització de la llengua catalana, Parlem Telecom, per ser l’única empresa de telefonia de matriu catalana, Pack Màgic, per la difusió de recursos infantils en català que fomenten valors socials i culturals, SoftCatalà, per ser pioners en el foment de la presència del català en les noves tecnologies. També els Músics per la Llibertat de l’Alt Penedès amb el guardó local i finalment un homenatge pòstum a Miquel Strubell, en reconeixement a la seva lluita per la llengua, la cultura i la nostra llibertat nacional.
El tinent d’alcalde Aureli Ruiz va donar la benvinguda als assistents. La periodista, Judit Benages, va presentar l’acte i Cesk Freixas el va amenitzar musicalment. A més a més, els Músics per la Llibertat de l’Alt Penedès van concloure l’acte fent sonar l’Estaca i Els Segadors, acompanyats pel caliu del públic. Els parlaments del president de la CAL, Jaume Marfany, i del secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, van cloure la 20ena edició dels Premis Nacionals Joan Coromines.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: