Dissabte, 22 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 43a Mitja Marató de l’Espirall tanca una edició de rècord aquest 2022 amb 1600 participants

La d’enguany ha estat l’edició més multitudinària de la història.

Uns 1600 corredors i corredores han pres part en una Mitja Marató de l’Espirall de record. Una 43a edició que passarà a la història per ser la més multudinària que s’ha celebrat.

La gent congregada als carrers de Vilafranca i dels pobles de la comarca, pels quals la cursa també passa, esperaven amb ganes una edició 100% normal de la Mitja, després de la primera edició post-pandèmica de fa 12 mesos. Alguns també prenien part a la Mitja Jove, cursa familiar, solidària amb Llambrusca i Tiám, que obria la matinal.

La Mitja de l’Espirall cada vegada obre les seves portes a més gent i diferents perfils de participants. Enguany, una de les novetats era una cursa popular de 5km. L’Oriol Vila Plana va finalitzar en segona posició.

A més dels corredors, una cursa popular com aquesta no seria possible sense voluntaris com el Franc Patón, una de les llebres de la Mitja.

L’edició d’aquest 2022 confirma la consolidació de la cursa al calendari. La Mitja més antiga de Catalunya ha viscut un creixement meteòric en els últims anys.

En la plana competitiva els primers classificats absoluts de la prova de 21 kilòmetres van ser Roger Roca i Inés Mota. El guanyador masculí, s’emportava la palma per tercera vegada, i tornava a imposar-se 19 anys després.

Roger Roca creuava la meta en 1h10min53seg, acompanyat al podi per David Sancho i Albert Ferrer, primer atleta local; mentre Ines Mota acabava en una 1h25min29seg, seguida de Nuria Da Silva i Miriam Lopez.

Efemèrides

22 de juny
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: