Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Emotiva presentació al Palau Robert del llibre sobre viticultores de Maria Rosa Ferré

El projecte tindrà també una exposició itinerant que s’inaugurarà a l’estiu i, a més, també està previst rodar-ne un documental

El Palau Robert de Barcelona va acollir dissabte la presentació oficial del llibre sense ànim de lucre ‘Converses a peu de vinya. 50 viticultores del Penedès’, amb fotografies i textos de la vilafranquina Maria Rosa Ferré i editat per Edicions i Propostes Culturals Andana. L’obra s’endinsa en la vida d’una cinquantena de dones viticultores, totes elles amb històries ben diferents, però que comparteixen l’amor que senten per la terra. Maria Rosa Ferré ens explica d’on va sorgir la idea de fer aquest llibre.

D’aquestes 50 dones, la més jove té 23 anys i la més gran 91. 36 són de l’Alt Penedès, 6 del Baix Penedès, 4 de l’Anoia, 2 de l’Alt Camp, 1 del Baix Llobregat i 1 del Vallès Occidental i totes tenen alguna vinya dins de la DO Penedès. El llibre visibilitza a través d’imatges i textos la seva vida, la seva feina i el seu esforç.

Al Palau Robert s’hi van reunir 46 de les 50 viticultores protagonistes del llibre, en un acte conduït per la periodista Ruth Troyano, amb narracions poètiques de la dramaturga Elisenda Guiu i amb la intervenció, també, de la directora general de l’Incavi Alba Balcells.
L’acte va començar amb una presentació de l’obra a càrrec de Maria Rosa Ferré i l’editor Ramon Nadal i Ruth Troyano també va conversar amb sis de les protagonistes: Marta Casas, Maria Barrena, Laia Esmel, Maria Rovira, Cristina Bundó i Gemma Cortada.

La jornada la va cloure la directora general de l’Incavi, Alba Balcells, que,
visiblement emocionada, va donar les gràcies a l’autora per “obrir un camí que ben segur n’obrirà d’altres per buscar maneres de fer més humanes”. Balcells destaca la importància de visibilitzar l’esforç de moltes dones

El projecte no acaba amb el llibre – que es presentarà el dia 16 de desembre a les 19h al Vinseum de Vilafranca- sinó que a l’estiu s’inaugurarà una exposició itinerant i, a més, també està previst rodar-ne un documental.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: