Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El pilot olerdolenc Eric Fernández intenta fer-se lloc en el motociclisme als seus 14 anys

Fernández, veí de Can Trabal, somia amb poder arribar a competir a MotoGP algun dia.

Fa just un mes, amb només 14 anys, Eric Fernández Bonilla es proclamava campió de la Copa Catalana ANPA (Asociación Nacional de Pilotos Aficionados), dins la categoria júnior de motocicletes de 160cc.

Fernández, veí de Can Trabal, aconseguia el títol el passat 15 d’octubre després de completar un campionat perfecte, pujant al podi en totes les curses, inclosa la darrera a Juneda.

En aquesta primera experiència al campionat l’Eric ha estat a pista acompanyat del seu pare Manel Fernández Sabaté, antic pilot de karts i pitbike, que també ha competit en la mateixa cilindrada però puntuant a la categoria d’adults.

El jove pilot d’Olèrdola ens parla també dels seus inicis en aquest esport. A casa, el motor és una passió que es transmet entre generacions.

Malauradament, una de les barreres per prosperar en aquestes disciplines esportives són els costos que comporten a la família els desplaçaments a les diferents curses, la inscripció als campionats, i la preparació d’una moto competitiva. Fernández no renuncia als seus somnis.

Al Gran Penedès ja existeix un exemple recent d’un pilot que entra en la òrbita del mundial de MOTOGP. El passat mes de juny, el calafellenc Alex Toledo debutava a la categoria de Moto2, al Gran Premi de Catalunya. Toledo també prenia part als grans premis d’Alemanya i Holanda. Ell és només un dels precursors d’un camí que encara està per fer, i en el que Eric Fernández confia deixar petjada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: