Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 25 de novembre a Vilafranca se centra un any més en l’agressor

També es vol visibilitzar la violència masclista representada en qualsevol de les seves formes; física, psicològica, sexual o econòmica

Entre les formes de violència masclista, les violències sexuals són les més prevalents, les més invisibilitzades i les més naturalitzades. Moltes d’aquestes violències queden invisibilitzades, i no tenen a veure amb el sexe sinó amb el poder. El poder de cosificar, d’humiliar, de dominar, de disciplinar, de generar por i de restringir la llibertat de les nenes, les adolescents i les dones.

La violència masclista representada en qualsevol de les seves formes; física, psicològica, sexual o econòmica. Manifestacions que es creen entre les relacions de desigualtat entre dones i homes i que representen un greu atemptat contra la dignitat i la llibertat de les dones. Aquestes desigualtats ocorren en diversos àmbits; familiar, de la parella, social o comunitari, laboral, educatiu, digital o polític. Eva Millas, tècnica d’Igualtat, explica que amb la nova llei, des del Servei d’Informació i Assessorament a les Dones, s’aten a qualsevol violència, més enllà de la física.

El SIAD, Servei Informació i Assessorament a les Dones, ofereix informació, assessorament i una primera atenció i acompanyament en relació a l’exercici dels drets de les dones en tots els àmbits relacionats amb la seva vida laboral, social, personal i familiar. L’Eva Millas, tècnica d’Igualtat, posa en manifest que amb la conscienciació que s’ha fet, ara s’acosten més dones.
2022-11-25-e

La psicòloga especialitzada en processos de violència masclista i en perspectiva de gènere Alba Alfageme, dimecres a la tarda duia a terme una conferència institucional al Vinseum. Sota el nom de “Les violències sexuals i la necessitat de visibilitzar l’invisible” explica els diferents tipus de violències que queden invisibilitzades.

Al llarg dels darrers anys l’atenció es centra en l’agressor, de fet enguany el lema és «Mire’t bé». La regidora d’Igualtat Montse Arroyo explica la necessitat de posar el focus la persona que violenta, i no la víctima.

Arroyo també apunta que a Vilafranca un dels espais perquè les dones es sentin lliures és en l’àmbit del lleure. L’Escola de Vida és un espai que ajuda a viure amb qualitat i dignitat, des del respecte i estima a un mateix i fins al respecte i estima cap a les altres persones. Durant la prèvia del 25N aquest dimarts dones que formen part de l’escola representaven una obra de teatre. Ho explica Montse Arroyo.

Amb tot, cal posar en valor que les violències envers les dones van més enllà de la violència física o sexual i que a més violència com la vicària s’exerceix contra els fills i filles amb la finalitat de provocar dany psicològic a la mare.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: