Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avançar en la reducció dels envasos d’un sol ús

La instal·lació de fonts d’aigua en equipaments municipals i la campanya Adeu plàstics són algunes de les accions que estan donant bons resultats a Vilafranca.

En un acte celebrat aquest dimecres a la plaça de l’Oli, al costat del Mercat de la Carn, 60 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Vilafranca 2, han estat reconeguts per la seva participació a la campanya ‘Mercats Sostenibles: adeu als plàstics d’un sol ús’, que impulsa la Diputació de Barcelona. A Vilafranca la campanya ha arribat als Mercats Municipals de Sant Salvador i de la Carn on els nois i noies, mitjançant diverses accions, han fet un Projecte d’Aprenentatge i Servei conscienciant tant paradistes com clientela de la necessitat d’evitar els envasos d’un sol ús i d’anar a comprar amb envasos reutilitzables.

La celebració comptava amb la presència del gerent de l’Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona, Sergi Vilamala, qui destacava que estem avançant en la reducció de residus i, especialment, en la dels plàstics d’un sol ús.

A Vilafranca, hi ha diverses iniciatives municipals que persegueixen la reducció dels residus. Per exemple, l’Ajuntament està instal·lant fonts d’aigua en diversos equipaments municipals amb l’objectiu de reduir els envasos de plàstic d’un sol ús.

Una de les fonts ja es va instal·lar aquest estiu a l’Espai Jove La Nau i l’altra s’ha instal·lat aquesta setmana a l’Alberg Municipal.

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, aportava dades de la reducció de residus que ha suposat la posada en marxa de la font de La Nau.

Per la seva part, la regidora de Medi Ambient, Lourdes Sánchez, recorda la importància d’evitar al màxim els residus.

A banda d’aquestes dues fonts i de les dues més que hi ha al Complex Aquàtic, en les properes setmanes s’instal·laran també dues noves fonts en equipaments esportius: una al Pavelló de la Gamba i una altra al Pavelló Firal. També la Universitat Rovira i Virgili instal·larà una font a l’edifici de l’Enològica per als estudiants del grau d’infermeria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: