Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prevista una reunió avui, divendres, entre totes les parts implicades en la vaga de residus

Els treballadors de la recollida d’escombraries han arribat a un acord aquest matí amb l’Ajuntament de Sant Sadurní per permetre restablir la salubritat als espais més delicats del municipi

Davant les mesures adoptades per l’ajuntament de Sant Sadurní per restablir la salut pública al municipi, durant el dia d’ahir l’alcalde va mantenir contactes amb els treballadors i el comitè d’empresa per tal d’instar-los a asseure’s a negociar amb l’empresa i trobar vies per solucionar el conflicte el més aviat possible. Finalment hi ha prevista una reunió avui a primera hora de la tarda entre totes les parts implicades en la vaga.
A la reunió hi haurà els alcaldes dels cinc ajuntaments penedesencs amb vaga de recollida de residus porta a porta, representants de la Mancomunitat Penedès-Garraf, representants l’empresa PreZero, concessionària del servei i representants dels treballadors.
Durant aquest matí també l’Ajuntament de Sant Sadurní ha continuat retirant l’acumulació de residus en alguns punts d’emergència i zones amb una situació més complexa pel risc de salut pública al municipi, sense vulnerar en cap cas el dret a vaga.
D’altra banda a la resta de municipis els efectes de la vaga són menys espectaculars, però també generen molta incomoditat, com ens explica l’alcalde de Sant Quintí de Mediona, Pol Pagès.
A Sant Quintí ja tenien implantada la recollida porta a porta per a l’orgànica i el rebuig des del 2011. L’alcalde considera que aquesta experiència ha ajudat a suportar més la vaga.
A l’espera del resultat de la reunió d’aquesta tarda, Pol Pagès, apunta que la vaga s’ha d’acabar perquè ve d’un problema intern de l’empresa, que ha de solucionar. Una empresa que fa només sis mesos es va presentar al pleg de condicions del concurs públic gestionat per la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: