Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’ACA presenta als ajuntaments del Penedès ajuts per millorar l’abastament d’aigua municipal

L’ACA presenta als ajuntaments del Penedès ajuts per millorar l’abastament d’aigua municipal

Al Penedès hi ha 32 municipis de les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia i el Baix Penedès en alerta hidrològica, sent el Garraf l’única comarca on no hi ha cap municipi en alerta

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, ha presentat aquest divendres la nova convocatòria d’ajuts per millorar l’abastament d’aigua en alta als ajuntaments de la demarcació del Penedès. L’objectiu de la trobada ha estat explicar les novetats que s’han anat incorporant, arran de les necessitats recollides pel territori.

Samuel Reyes ha recordat que entre 2016 i 2022, l’ACA ha adjudicat un total de cinc línies d’ajuts amb una aportació de 80 milions d’euros, per a la millora dels abastaments d’aigua municipals.
Per la seva banda, el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, ha assegurat que “el Govern té la mirada cap al món local i, amb aquesta convocatòria, es facilitarà que els ajuntaments del Penedès tinguin millor abastament amb les infraestructures adequades”.

La convocatòria de l’ACA es va aprovar a principis d’aquest més amb dues línies d’ajuts per a millorar l’abastament d’aigua a Catalunya. Una primera línia consisteix a millorar la garantia en quantitat i qualitat per als municipis que tenen problemes de subministraments o que depenen de captacions vulnerables. Algunes de les actuacions que es podran acollir a aquesta líniaconsistiran a habilitar pretractaments necessaris, la millora de l’eficiència de les infraestructures d’emmagatzematge, l’adequació de basses i embassaments o l’augment del rendiment dels pous, entre d’altres.
La segona línia se centra en les bases d’una nova convocatòria, la tercera dels darrers mesos, per al cofinançament del transport d’aigua en camions cisterna i l’execució d’obres d’emergència, amb una dotació prevista de 500.000.

Actualment, al Penedès hi ha 32 municipis de les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia i el Baix Penedès en alerta hidrològica, sent el Garraf l’única comarca on no hi ha cap municipi en alerta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: