Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els joves penedesencs ho tenen cada cop més difícil per emancipar-se

Fins al 7 d’octubre es poden demanar els ajuts al lloguer per a menors de 36 anys

El mercat del lloguer també veu com els preus no paren de pujar des de l’any passat i s’acosten ja als màxims prepandèmia, i això sumat a que el cost de vida és cada cop més car, suposa que els joves no puguin o els sigui difícil emancipar-se.

Al mes de juliol va sortir una línia d’ajuts de lloguer a nivell estatal en el qual es pretenia fer front a aquestes dificultats que tenen els joves. A la Elisabet Casanoves li han concedit el Bo jove estatal del mes de juliol, però explica les dificultats amb les quals es troben els joves a l’hora de buscar lloguer.

La línia d’ajuts que es va concedir el mes de juliol s’ha resolt aquesta setmana, i son molts els joves que no l’han pogut obtenir ja que el límit del preu de lloguer total no podia excedir els 650€ mensuals, i a més, aquests ajuts s’han repartit per ordre de sol·licitud, sense fer un estudi de tots els casos. La Sílvia Pérez, consellera comarcal d’habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès explica que el primer dia ja es van omplir totes les subvencions.

Un altre dels fets que ha provocat indignació entre els joves que no han rebut l’ajut ha estat el fet que el topall del preu del lloguer fos de 650 € com a màxim, a l’Alt Penedès.

La Judit Casals té vint-i-cinc anys i comparteix pis i despeses amb dos amics, tot i pagar 300 € per cap, ni a ella ni als seus companys els van concedir l’ajut al mes de juliol, ja que el preu del lloguer de la línia d’ajuts no podia excedir els 650 €, entre els tres residents.

Així doncs, un dels trets diferencials de la línia d’ajudes que està vigent fins al dia 7 d’octubre és que no es donaran per ordre d’arribada, sinó que el govern estudiarà tots els expedients abans de concedir-los. L’import de l’ajut pot ser de fins a 250 euros, segons els ingressos de la unitat de convivència i l’esforç econòmic que suposi fer front al pagament del lloguer, tot, amb una dotació pressupostària de 29 milions d’euros.

Un dels requisits per a sol·licitar els ajuts és estar empadronat a la residència per la qual es demana el lloguer. A l’Oficina d’atenció ciutadana han notat un auge per a realitzar aquest tràmit des que van sortir les línies d’ajuts entre les persones joves. Ho explica Roser Rojas.

I pel que fa a l’ajuntament de Vilafranca, la regidora d’habitatge, Lourdes Sanchez, posa en valor que cal fer polítiques per a revitalitzar i rejovenir els barris.

Amb tot, l’import dels nous ajuts serà d’un mínim de 20 euros mensuals i d’un màxim de 250 euros, que s’adjudicaran en funció dels ingressos del sol·licitant, l’esforç econòmic que li suposi pagar el lloguer i els preus dels lloguers en cada territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: